Kırat’ta bir sürpriz daha… Pazar günü yapılması gereken DP İl kongresi kayyum heyeti tarafından ertelendi

Demokrat Parti-Anavatan Partisi birleşmesi sonrası başlayan yeniden yapılanma kapsamında teşkilatların değiştirilmesi Demokrat Parti’de hiç beklenmedik gelişmelere yol açtı.
Bu kapsamda…
Görevden alınan teşkilatlar, atanan yönetimlerin yasal süre içinde kongre kararı almadıkları gerekçesiyle mahkemeye başvurup olağanüstü kongre istediler.
Mahkemeler de, İl dahil 7 ilçe için olağanüstü kongre kararı verdi ve bunu gerçekleştirmek üzere de kayyum heyetleri atadı.
Kararlardan biri de, 9 Mart günü Bursa 4. Sulh Hukuk Mahkemesi’nden çıktı. Eski il başkanı Füsun Yaşar’ın açtığı, daha sonra Eyüp Özkan’ın da müdahil olarak katıldığı davada mahkeme olağanüstü İl kongresi kararı verirken, davacı tarafın önerdiği Ahmet Aktaş ve Tuba Ulutaş’ın yanı sıra parti yönetiminin önerdiği Günay Özbek’ten oluşan karma bir kayyum heyeti atadı.
Kayyum da kongreyi 18 Nisan 2010 Pazar günü Buttim’de yapmayı kararlaştırdı.
Bu aşamada…
Yine mahkeme kararıyla yapılan Osmangazi kongresini İsmet Koyuncu kazandı. Fakat Koyuncu yönetimi Genel Merkez tarafından görevden alındı.
Üstelik…;
Genel Merkez görevden alırken “yapılacak tüm kayyumlu kongrelerde seçilen yönetimler için aynı işlemin tekrarlanacağını” açıkladı.
Yani…
Olağanüstü kongrelerde seçilen yönetimlerin hepsinin görevden alınacağını ve daha önce atanan yönetimlerin tekrar göreve getirileceğini açık açık beyan etti.
18 Mayıs’taki olağanüstü il başkanlığına aday olma kararı alan eski il başkanı Füsun Yaşar da bu açıklamanın kendisinin adaylıktan vazgeçmesi için yapıldığını söyledi, biz de bu sayfalardan yayınladık.
Ardından…
Yaşar’ın ani bir kararla Ankara’ya gidip Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk’la görüştüğü ve bu görüşmede il kongresiyle ilgili mahkeme kararını geri çekme karşılığında, karar verilen ilçe kongrelerinin yapılıp seçilenlerin görevden alınmamasını, Osmangazi’de de kongreyi kazanan yönetimin göreve iade edilmesini istediği duyuldu.
Bunun üzerine Genel Merkez’den, “böyle bir pazarlık yapılmadığı” yolunda bir bilgi geldi.
Böyle bir atmosferde dün Gemlik’te yapılan olağanüstü kongrede DP kökenli Yavuz Alemdar’ın adaylıktan çekilmesi ve yeniden yapılanmada atanan Anavatan kökenli Ferhat Kurt’un seçimi kazanması yeni süreçle ilgili önemli bir sinyal oldu.
İşte…
Böyle bir süreçte pazar günü Buttim’da yapılacağı açıklanan olağanüstü İl kongresi hazırlıklarını görüşmek üzere mahkemenin atadığı kayyum heyeti dün akşam DP İl Başkanlığı’nda toplandı.
Toplantı sonunda…
Ahmet Aktaş, Tuba Ulutaş ve Günay Özbek’ten oluşan kayyum heyeti, “fiziki şartların oluşmadığı” gerekçesiyle pazar günü yapılması planlanan olağanüstü il kongresini ileri bir tarihe erteledi.
Böylece…
Bu kararlarda Füsun Yaşar’ın ne kadar etkisi ve ilgisi olduğunu bilemiyoruz ama birleşme sonrası yeniden yapılanmayla çalkantılı ve sancılı bir sürece giren Demokrat Parti bugünden itibaren yepyeni bir sürecin içine girmiş oldu.