İnegöl’e hayırlı olsun… Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi kararı Resmi Gazete’de yayınlandı

Tarih 10 Mart 2010… İkinci, hatta üçüncü üniversite için çabaların, arayışların ve tartışmaların sürdüğü Bursa’da, Uludağ Üniversitesi’nden kaynaklanan, belki de ileride yeni bir üniversitenin temelini oluşturacak yeni bir gelişmeyi bu sayfada şu satırlarla duyurduk:
Telefonda Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı var… Sesindeki coşku, yaşadığı mutluluk telefonun ahizesinden bile belli oluyordu.
Söze de…

“Hani birlikte takip ettiğimiz bir konu vardı ya, o konuda çok önemli bir gelişme oldu, paylaşmak istedim” diye başladı.
Aslında…
Söze başlarken kullandığı “…birlikte takip ettiğimiz konu” şeklindeki ifade Kızılcıklı’nın nezaketinden kaynaklanıyor. Bizim yaptığımız yalnızca, İnegöl’de Uludağ Üniversitesi’ne bağlı olarak İşletme Fakültesi açılabilmesi için Kızılcıklı’nın girişimlerini duyurmaktan ibaretti.
İlk girişimleri…
O zamanlar çalıştığımız Olay gazetesinin sütunlarından paylaşmıştık.
Önce…
AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı gidip Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz’in kapısını çalmış ve “Uludağ Üniversitesi’nin en çok meslek yüksek okulu İnegöl’de var. Kampusumuz da uygun. Artık İnegöl’e bir de fakülte yakışır” demişti.
Sonra…
Rektör Cengiz’in önerisiyle bu istek Uludağ Üniversitesi Senatosu’nun gündemine gelmiş, buradan da “Uludağ Üniversitesi’ne bağlı olarak İnegöl’de İşletme Fakültesi kurulması” kararı çıkmıştı.
Ardından…
Yine Kızılcıklı’nın girişimleriyle bu karar YÖK Genel Kurulu’na gelmiş ve hızla onaylanmıştı.
Bundan sonraki süreç, en zor süreç olarak biliniyordu.
Çünkü…
YÖK Genel Kurulu’ndan çıkan kararın Bakanlar Kurulu gündemine gelip onaylanabilmesi için; Devlet Personel Başkanlığı’ndan sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile Devlet Planlama Teşkilatı’ndan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in imzalamaları gerekiyordu.
Yazıcı ve Yılmaz imzayı hemen attılar.
Ama…
Maliye Bakanı’nın önünde, 2-3 yıldır bekleyen benzer kararlar, yani fakülte açılması istekleri olduğu biliniyordu.
Korkulan olmadı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzayı attı. Böylece, tüm süreç 3 aya sığdırılırken, İnegöl’e de İşletme Fakültesi açılması kararının onay için Bakanlar Kurulu gündemine  gelmesinin yolu açıldı. Bakanlar Kurulu kararı görüşüp onayladığında yasal olarak hiçbir engel kalmayacak.
İşte…
Kızılcıklı bu son gelişmeyi haber vermek, biraz da başından beri tüm adımları bildiğimiz için mutluluğunu paylaşmak üzere aradı.

••••••••••
İşte…
Bu süreç devam etti. Önce 8 Nisan’da Bakanlar Kurulu’nda bu isteği onaylayan karar alındı.
Ardından da…
Resmi Gazete’nin bugün yayınlanan 27565. sayısında beklenen karar yayınlandı.
2010/368 karar no ile yayınlanan ve altında Bakanlar Kurulu üyelerinin imzalarıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı bulunan kararda “Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde olmak üzere İnegöl İşletme Fakültesi’nin kurulması kararlaştırılmıştır” diyor.
Bütün bunlar…
Sedat Kızılcıklı’nın çabalarıyla İnegöl için mutlu sona bugün ulaşıldığı anlamına geliyor. İnegöl’e ve Uludağ Üniversitesi’ne hayırlı olsun.