İlginç bir durum… CHP iddia ediyor, SGK susuyor, Medical Park reklam veriyor, medya kazanıyor

İlk açıklama 19 Mart 2010 günü Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü’den geldi.
Daha doğrusu…
Irkörücü, sağlık sistemiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında Medical Park Bursa Hastanesi ile ilgili ulaştığı bazı bilgiler doğrultusunda firmaya ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na çok ciddi sorular yöneltti.
Bunlar arasında…
Pazar günleri hastanelerde poliklinik hizmeti verilmemesine karşın Medical Park’ın bazı fabrikalarla anlaşıp işçilere toplu poliklinik yapıp yapmadığı, yapmışsa bu muayenelerde ne kadar MR ve tomografi çekildiği, buna karşın Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne gibi işlemler yaptığı gibi sorular yer alıyordu.
Konu…
SGK’yı zarara uğratmak ve bunun karşılığında haksız kazanç elde etmek üzerineydi.
Aynı toplantıya katılan CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer de bu soruları içeren bir soru önergesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in cevaplaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na verdi.
Bu iddia ve açıklamalar çok geniş olmasa da Bursa medyasında yer buldu, köşe yazarları konuyu köşelerine taşıyıp yorumladı.
Fakat…
Irkörücü’nün açıklama ve iddialarına yönelik olarak Medical Park ya da SGK’dan kamuoyunu bilgilendirecek bir açıklama gelmedi.
Buna karşın…
Medical Park’ın sağlık hizmetleriyle ilgili reklamları gazete sayfalarında görüldü.
Ardından…
Sorularına cevap alamayan CHP PM Üyesi Ali Nihat Irkörücü bu kez elde ettiği ve tümüyle hastanenin kendi kayıtlarından oluşan belgelere dayanarak kendi sorularına cevap veren çok önemli bir açıklama yaptı.
Ne var ki…
Irkörücü’nün bir önceki açıklamasında gündeme getirdiği önemli soruların cevabını oluşturan ve belgelere dayalı çarpıcı rakamlar ortaya koyarak 7 Nisan’da yaptığı açıklama yerel medyanın pek ilgisini çekmedi, gazetelerde farkedilecek şekilde yer bulamadı. Önemli iddialar birkaç köşe yazısının içinde kaldı.
Oysa…
Bizim bu sayfalardan 7 Nisan günü yer verdiğimiz açıklama bir özel hastanenin ne gibi abartılı işlemlerle SGK’dan tahsilat yaptığı konusunda çok çarpıcı iddialar sergiliyor.
O nedenle yeterince gazetelerde yer almaması çok şaşırtıcı oldu.
Derken…
Hafta sonu yerel gazetelerde, iddialara konu alan Medical Park adlı özel hastanenin tam sayfa reklamları yayınladı. Gerçi hastane o reklamlarda iddialara cevap vermiyordu ama verdiği sağlık hizmetleriyle ilgili çok hoş ve ilgi çekici tanıtımlar yapıyordu.
Sonuçta…
Geldiğimiz noktada ortaya çıkan ilginç durum şu:
Cumhuriyet Halk Partisi,
özel sağlık kuruluşlarının SGK ile ilgili işlemlerine yönelik olarak Medical Park adıl hastane hakkında çok önemli iddialar gündeme getirdi, SGK’ya çarpıcı sorular sordu.
Fakat…
Bu iddialara muhatap konumunda olan SGK’dan hiç cevap gelmedi.
Ama…
Medical Park tam sayfa reklamlar verme gereği hissettiği için yerel medya bu durumdan kârlı çıktı.