Demokrat Parti’de Füsun Yaşar ve Mehmet Hamaloğlu’nun yarışacağı iki adaylı kongre bekleniyor

Aslına bakılırsa… Demokrat Parti’nin birleşme sonrası yeniden yapılanma döneminde farklı bir kongre takvimi vardı.
Bunu da…
DP Genel İdare Kurulu’nun kongre sürecini başlatma kararının ardından, sürecin işleyişiyle ilgili takvim de Başkanlık Divanı belirlemişti.
Buna göre…
İki partinin birleşmeleri nedeniyle Demokrat Parti teşkilatlarında nisan ayı sonunda üye yenilemeleri yapılacaktı, ilçelerde mayıs ve haziran aylarında delege seçimleri gerçekleştirilecek, temmuz ve ağustos aylarında ilçe kongreleri tamamlanacak, eylül ve ekim aylarındaysa DP tüm illerde il kongreleri bitirilecekti. DP büyük kongresinin de, yani kurultayın da kasım ayında toplanması öngörülmüştü.
Ne var ki…
Görevden alınan yönetimlerin, atanan yönetimlerin yasal süre içinde kongre kararı almadıkları gerekçesiyle yaptıkları başvurular üzerine mahkeme kararıyla yapılan kongreler bu takvimi değiştirdi.
Nitekim…
Merkezde Osmangazi’nin ardından şimdi de İl kongresi yapılıyor.
Atanan kayyum heyeti, mahkeme kararıyla yapılacak DP Olağanüstü İl Kongresi tarihini 18 Nisan olarak belirledi. Kongre bu tarihte Buttim’de yapılacak.
Süreç işlerken gözler doğal aday olması beklenen Füsun Yaşar’ın üzerinde.
Çünkü…
İl’de kongre yapılması için mahkemeye eski il başkanı Yaşar başvurmuştu. Bu beklenti nedeniyle Füsun Yaşar da şu sıralar arkadaşlarıyla görüşüp durum değerlendirmesi yapıyor.
Gerçi…
Kendisi öncelikle aday olma taraftarı değil. Bir başka arkadaşının aday olmasını istiyor. Fakat Genel Merkez’in haksızlık yaptığına inanan arkadaşlarının çoğunluğu aday olması için ısrarlı. Ama olmamasını söyleyenler olduğu da kulağımıza geliyor.
Buna karşın…
Bursa Hakimiyet’te Okan Tuna’nın bugünkü yazısında Yaşar’ın “aday olacağı” açıklaması yer aldı.
Bir başka cephede ise Gemlik’in Yavuz Alemdar’dan önceki ilçe başkanı Mehmet Hamaloğlu çevresinde adaylık hazırlığı yaşanıyor.
Çevresine aday olacağını söyleyen ve ilçelerle görüşmelere başlayan Hamaloğlu’nun, geçen yıl Hüsamettin Cindoruk’un genel başkan seçildiği kurultay öncesi, il başkanı olan Füsun Yaşar ile ters düştüğü ve Cindoruk’un seçilmesini sağlayan ekip içinde yoğun bir şekilde çalıştığı biliniyor.
Bu arada…
Genel Merkez’in atadığı il başkanı olan Ayhan Barışıcı ve ekibinin il kongresinde de aday çıkarmama kararı geçerliliğini koruyor.