CHP’li gençlerden üye kampanyası… Hedef, mayıs ayında büyük çaplı üye katılım töreni

Yakın zaman öncesine kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yöneticilerine yönelik, “partinin kapılarının kapatılarak üye alınmaması” eleştirisi sıkça yapılırdı.
Gerçi…
Çok üye yapmayarak partinin kapılarını kapatmakla suçlananlar da bunu kendiliklerinden yapmamışlar, Genel Merkez’in uyguladığı “mevcudiyeti koruma” politikasının gereğini yerine getirmişlerdi.
Fakat…
O dönem geride kaldı. Yereldeki parti örgütü yönetimleriyle birlikte Genel Merkez’in üye politikaları da değişti.
Bugün işbaşında olan kadrolar ise bu değişikliğin öncülüğünü yapıyorlar.
Örneğin…
İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın kongredeki konuşmasında da özenle vurguladığı partinin kapılarını üye olmak isteyenlere açma düşüncesi üzerine ilk harekete geçen Osmangazi İlçe Başkanı Zafer Ekici oldu.
En büyük ilçenin başkanı Ekici bir yandan yönetimiyle birlikte üye kayıtlarına başlarken, bir yandan da gençleri devreye soktu.
İşte…
Bu kapsamda Sedat Aktar başkanlığındaki CHP Osmangazi Gençlik Kolları son toplantısında üye sayısını arttırıp partiyi büyütmek ve seçimlerde de daha çok oy alabilmek için üye kampanyası başlatma kararı aldı.
Buna göre…
CHP’li gençler 2 Mayıs’a kadar yakınları başta olmak üzere CHP’ye oy verebilecek herkesi üye kaydedecekler.
Hedeflerinde ise 2 Mayıs 2010 günü geniş çaplı üye katılım töreni yapmak var. Böylece, CHP’nin Bursa’da çıkışını başlatarak seçim hazırlıklarının startını vermek de CHP Osmangazi Gençlik Kolları’nın hedefleri arasında bulunuyor.