Büyük Birlik Partisi’nden Büyükşehir’e birinci yıl notu: Yalnızca bir iş yaptı, onu da yanlış yaptı

Yerel seçimlerinin birinci yıldönümünde belediyelerin ilk yıl icraatı açıklamaları, muhalefet partilerinin de eleştirileri devam ediyor.
Bu kapsamda…
Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Tahir Kahveci de seçimlerin yıldönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediyelerinin de ilk yıllarını değerlendirdi.
Açıklamasında…
İlk yılında borçları ödemekle meşgul olduğunu söylediği için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı açık sözlü yaklaşımı nedeniyle kutlayan Kahveci, ödenmekte olan borçların da şu anda Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Recep Altepe döneminden kaldığını anımsatıyor.
Ardından…
“Yıldırım ve Nilüfer belediye başkanları mazeret üretemezler” diyen BBP İl Başkanı Tahir Kahveci şunu soruyor:
“Belediyelerin borç batağında olmasından dolayı iş yapamıyorsanız, bu borçlar yine sizin döneminizde yapıldı. Ortaya atılan projelere kaynak bulamıyorsanız neden oy isterken milleti aldattınız ve yapamayacağınız işleri neden taahhüt ettiniz?”
Bu noktada…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey için ayrı bir paragraf açıyor:
“Bir önceki dönemde belediye meclisinin kendisini çalıştırmadığından şikayet ediyordu. Bu dönem o engeli de kalmadı. Meclis çoğunluğu elinde.”
Beklentisi şu:
“Nilüfer Belediyesi’nin borç batağına nasıl saplandığını, çalışanların maaşlarını ödeşemez duruma nasıl düştüğünü açıklamak zorunda. Gülümseyin Nilüfer’desiniz demekle gülünmüyor.”
Sonra da…
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’i yapamayacağı işleri vaadetmekle eleştirip Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi eleştiriyor:
“Büyükşehir yönetimi ilk bir yılını maalesef çok kötü geçirdi. Adaylık açıklamasında ilk işinin stadyum olacağını söylemesine karşın ilk işine bile başlayamadı. Hatta, stadyumun nereye yapılacağında bile netlik yok.”
Devam ediyor:
“İlk bir yılda alelacele Gürsu Kavşağı yapıldı, o da aceleden yanlış yere yapıldı. Oysa kavşak Kestel Kavşağı’na yapılmalıydı. Yani kısacası Büyükşehir ilk yılında yalnızca bir iş yaptı, onu da yanlış yaptı. Ulaşım ve şehir içi trafiğe çözüm getiremedi.”