Bursaspor kazanamadı ama taraftar İstanbul’dan sonra Ankara’yı da fethetti… Alem taraftar gördü

Bursa olarak yıllardır özlemini çektiğimiz, başka kulüpler fırtına estirirken gıptayla baktığımız futbolda başarıyı bu sezon doya doya yaşıyoruz.
Bu sezonun maşallahı var…
Bursaspor sahada, taraftarı da tribünde herkese parmak ısırtıyor. Ertuğrul Sağlam liderliğindeki futbol takımı ligin bugüne kadar olan bölümünde resmen destan yazdı, bu kenti bütünleştirdiği gibi Anadolu’nun da tüm ilgi ve sempatisini peşine taktı.
O bakımdan…
Sezon sonunda ne olursa olsun, Bursaspor herkesin gönlünde şampiyon olarak yer etti.
Bakın…
Yıllarca Bursaspor’u ciddiye almayan İstanbul merkezli yaygın medya hem hazete sayfalarında, hem televizyon ekranlarında Bursaspor ve muhteşem taraftarına övgüler yağdırıyor. Gazete sayfaları ve ekranlarda uzun uzun Bursaspor yorumları yapılıyor.
Dahası…
Anadolu takımlarının kendi aralarında yaptıkları maçlardan sonra özel yayın gerçekleştirmeyen televizyonlar, Bursaspor maçlarının öncesinde ve sonrasında özel yayınlar yapıyorlar.
O yayınlarda Bursaspor takımı kadar taraftarı da konu oluyor, yeşil-beyaz tribünlerin başka takımlara ders olacak şovları ekran başındakileri heyecanlandırıyor.
Çünkü…
Turkcell Süper Ligi’nin her şeye rağmen lideri Bursaspor artık herkes tarafından büyük takım muamelesi görüyor.
Gerçekten de…
Bursaspor da, muhteşem taraftar da bütün bu övgüleri hak ediyorlar.
Son dönemde…
Bursaspor taraftarı farkını ortaya koyan ve üstünlüğünü herkese kabul ettiren iki, büyük çıkarma yaptı.
İlki…
İstanbul Büyükşehir Belediye maçı nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadyumu’na adeta tüm Bursa’nın akmasıydı.
Kendi evinde, Atatürk Stadyumu’ndaki maçları 19 bin kişiye oynayan Bursaspor için Bursa’dan 30 bin kişi İstanbul’a, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’na gitti. Koca Olimpiyat Stadyumu o gün yeşil-beyaza büründü. Ekranlara çıkan tüm yorumcular da o stadı bugüne kadar böylesine hiçbir takımın dolduramadığını söyledi.
Benzer görüntüler bu pazar da Ankara’da 19 Mayıs Stadyumu’nda tekrarlandı. Pazar günü Bursa’dan 15 bin taraftar bu kez Ankara’yı yeşil-beyaza boyadı. İnanılmaz güzellikteki tribün şovları da televizyondan tüm Türkiye’ye yayıldı.
Bu arada…
Maç öncesi stat önünde Ankara polisi anlaşılmaz bir şekilde Bursaspor taraftarının bir bölümüne şiddet uyguladı ama Bursaspor taraftarı her şeye rağmen takımını destekleyen güzel şovlarından vazgeçmedi.
Gerçi…
İstanbul ve Ankara deplasmanlarında Bursaspor kazanamadı ama taraftar önce İstanbul’u, sonra da Ankara’yı fethetti.
Daha değişik ifadeyle söylemek gerekirse, alem taraftar gördü ve tüm Türkiye muhteşem Bursaspor taraftarını alkışladı.
Biliyoruz ki…
5 hafta sonra lig bittiğinde Bursaspor şampiyon olarak destan yazarken, muhteşem taraftar da tribünden bir takıma nasıl destek verileceğini dost-düşman herkese gösterecek.