Bizans oyunu başladı… Beşiktaş Başkanı Demirören Levent Kızıl’a saldırıyor, ama asıl hedef Bursaspor

Birkaç gündür gazetelerin spor sayfalarının yazdığı, televizyonların spor bültenleri ve programlarının dillendirdiği bir konu var.
Fenerbahçe Acıbadem bayan voleybol takımının Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali maçlarına, takımın sporu Acıbadem Hastaneleri sahibi ve Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aydınlar tarafından Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de davet edilmiş.
Bunun üzerine, Özgener de Futbol Federasyonu’nda Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl ile birlikte Cannes’a gitmiş.
Bunu öğrenen Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ise cep telefonundan Özgener’e mesaj atmış. Küfürlü ifadelerin yer aldığı dile getirilen bu mesajda Demirören’in, “Yanında Levent Kızıl olduğu sürece senin bir daha yüzüne bakmayacağım” dediği haberlerde yer alıyor.
Zaten…
Demirören de bugün yaptığı açıklamada bunu kabul etti.
Görünüşe göre…
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener arasında ciddi bir sorun var. Bu da Beşiktaş-Fenerbahçe rekabeti şeklinde yansıyor.
İyi de…
Demirören bu işe neden Futbol Federasyonu’nun Bursalı yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl’ı da karıştırıyor?
Daha sezon başında Kızıl’la kol kola görüntü verirken şimdi neden böylesine düşmanca bir tavır içine giriyor?
Aralarında ticarete dayalı bir husumet olduğunu sanmıyoruz. Görünen o ki, Demirören’in Kızıl’a bu denli öfkesinin altında sportif bir durum söz konusu.
Ayrıntıları bilmemekle birlikte, gelin bunu tahmin edelim:
Örneğin…
Bursaspor’un ligde lider olmasının ve şampiyonluğun en güçlü adayı görülmesinin bu saldırıda yeri olabilir mi acaba?
Öyle ya…
Diyarbakırspor Başkanı’nın can havliyle dile getirdiği ve son dönemde sağda-solda da fısıltıları başlayan “Bursaspor’un en büyük gücünün Federasyon’da Levent Kızıl’dan geldiği” söylentileri şu sıralar genel kabul görüyor nedense.
Gerçi…
Bursaspor başarılarını kendi bileğinin gücüyle elde ettiğini dost-düşman herkese gösteriyor, özel bir korumaya gereksinim duymadığını adeta haykırıyor ama Bizans oyunlarının da başladığı ortada.
Bizim düşüncemize göre…
Yıldırım Demirören tüm hesaplarını ligin son haftasında Bursa Atatürk Stadyumu’nda oynanacak olan Bursaspor-Beşiktaş maçı üzerine yapıyor.
Eğer şampiyonluk son maça kalırsa bu maç ligin finali haline geleceğinden, daha şimdiden Levent Kızıl’ı ortadan kaldırmak için saldırıya geçmiş izlenimi veriyor.
Demirören, eğer Kızıl’ı ortadan kaldırırsa kapalı kapılar ardında Bursaspor’un hakkından daha kolay geleceğini hesaplamışa benziyor.
Onun için de…
Bursaspor’un hakkını yedirmeyip koruyabilecek hedef olarak kabul ettiği Levent Kızıl’a yönelik yok etme taarruzuna geçtiğini düşündürtüyor.
Bunların hepsi varsayım elbette.
Ama…
Futbolun yalnızca sahada oynanan bir oyun olmadığı, hele bugünkü gibi dev bir ekonomik rant sektörü haline gelmesinin de etkisiyle yalnızca sportif başarılarla sonuca gidilemediği bilindiği için; Yıldırım Demirören’in aniden başlattığı bu garip saldırıyı çok iyi izlemek, çok iyi yorumlamak ve her türlü sonuç alma girişimine karşı da uyanık olmak durumundayız.
Evet…
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören durup dururken Levent Kızıl’a saldırı başlattı.
Fakat…
Asıl hedef Kızıl değil, Bursaspor.
Onun için de…
Bursaspor’u Demirören’e kurban etmemek için önce Levent Kızıl’ın arkasında hep birlikte durmamız gerekiyor.
Çünkü…
Bizans oyunları gerçekten başladı.