Bilenser’den çok özel hedef: Uluslararası şirketlerin merkezlerini getirmeleri için Ofisparklar oluşturulmalı

Belediyeler elbette kentin imarı için çalışırlar. Ama belediyelerin görevi yalnızca kenti planlamak, yol ya da park yapmak değil.
Modern belediyeciliğin kapsamında artık kentin sosyal yaşamına, kentlinin gelişimine yönelik yerel yönetim faaliyetleri son dönemlerde daha öne çıkmaya başladı.
Nitekim…
Bunun son örneğini bugün yaşadık. Büyükşehir Belediyesi’nin önemli şirketlerinden Burfaş’ın genç ve dinamik iletişim ekibi çok özel bir organizasyona imza attı.
Öncelikle…
Projeyi pişirip oluşturan Burfaş’ın genç ekibini ve onlara uygulama fırsatı veren Burfaş Genel Müdürü Zeynel Abidin Turan’ı kutluyoruz.
İletişim Mutfağı adıyla organize edilen ve ders şeklinde bir dizi konferans olarak gerçekleşecek etkinlik, hem üniversite öğrencilerine, hem iletişim sektörünün çalışanlarına, hem de konuyla ilgili olanlara sesleniyor.
Bugün tarihi Balibey Han’da başlayan bu etkinliğin ilk gününde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı meslektaşımız, dostumuz Nuri Kolaylı katılımcılara Bursa medyasının gelişimini anlatırken çok önemli bilgiler verdi.
Biz de…
Dilimiz döndüğünce yerel medya-yerel siyaset ilişkilerine yönelik gözlemlerimizi paylaştık.
Aslında…
Etkinliğin ilk günü olması nedeniyle bugün için özel bir program uygulandı.
O nedenle…
İletişim Mutfağı’nın ilk dersini, kendisi da iletişim uzmanı olan ve 1999-2004 döneminde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bursa’ya hizmet eden Erdoğan Bilenser verdi.
Bilenser’in konuşmasında, gençlere iletişim öğütlerinin yanında, Bursa’yı yöneten kadrolara da yakın gelecek ile ilgili çok önemli bir mesajı oldu.
Daha doğrusu…
Bilenser konuşmasında, Bursa’nın yakın geleceğiyle ilgili çok önemli öngörüde bulunup, bu doğrultuda yerel yönetimlere yine çok önemli bir hedef gösterdi.
Söylediği yakın gelecek öngörüsü şu:
“İstanbul sürekli büyüyor. Her şeyin merkezi de İstanbul’da. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu yapıldığında, Körfez Köprüsü’nün de devreye girmesiyle Bursa-İstanbul çok yakınlaşacak.”
Bu noktada…
Ulaşım süresi kısalacağı için Bursa’nın İstanbul’un bir banliyösü haline geleceğine dikkat çeken Bilenser şunu söyledi:
“Bu durum Bursa için avantaj da olabilir, dezavantaj da. Özellikle söylemek istiyorum, bu yakınlığı avantaja çevirmek mümkün.”
Ortaya koyduğu öneri, Bursa’nın yakın geleceği için çok önemli hedef:
“Ulaşım süresi kısaldığında, İstanbul’daki yoğunluk nedeniyle uluslararası şirketler merkezlerini Bursa’ya taşıyabilirler. Hatta Büyükşehir Belediyesi tıpkı Teknopark gibi, Organize Sanayi Bölgesi gibi Ofispark’lar için alanlar belirleyip bunu uluslararası şirketlere önerebilir.”
Beklentisi şu:
“Bu yolla uluslararası şirketlerin merkezlerini Bursa’ya taşımaları sağlanabilir.”

Açıkça söylemek gerekirse…
Burfaş’ın İletişim Mutfağı etkinliğini açılış dersinde Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Erdoğan Bilenser’in ilk kez gündeme getirdiği öneriyi ve ortaya koyduğu Bursa için yeni hedefi çok önemsedik.
Umuyoruz…
Büyükşehir yönetimi ve kent dinamikleri de önemser.