Benzeri zor bulunur bir tevazu örneği, olduğu gibi bir siyasetçi: Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar

Bursa kamuoyu tarafından önce Batı Trakya Derneği Başkanı olarak tanındı. Mustafa Dündar 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili seçildi. TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü olarak görev yaptı.
22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde listenin dibinde yer bulabildi ama bu yer onun seçilmesine yetmedi.
Buna karşın…
Partisine küsmedi, kopmadı. Her etkinlikte yerini aldı. Partisi de onu 29 Mart 2009 yerel seçiminde Osmangazi Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi.
Bir yıldır da…
Bursa’nın en büyük ilçesini belediye başkanı olarak yürütüyor.
Belediyeci değil. O bakımdan belediyeyle ilgili iyi bilmediği teknik konularda görüş belirtmediği gibi bunu açık yüreklilikle de söylüyor.
Örneğin…
Görevdeki bir yılını değerlendirdiği basın toplantısında, sunumunu yaptığı konular arasında plan değişikliği görünce “Bunları neden yaptık bilmiyorum” diyecek kadar da açık yürekli ve samimi davranıyor.
Yine…
“İnsanı yücelten güzel söylemesini bilmek değil, söylediğini yapabilmektir” diyecek kadar da doğal davranan bir yapısı var.
Kısacası…
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar benzeri zor bulunur bir tevazu örneği olarak karşımıza çıkıyor.
Bunun yanında…
Mustafa Dündar’ın bugüne kadar hiç ilgi alanına girmeyen belediyecilik konusunda da son bir yılda kendisini yetiştirdiğini görüyoruz.
Bu da…
Önümüzdeki yıllarda çok daha farklı ve kendini geliştirmiş bir Mustafa Dündar göreceğimizin işareti.
Basın toplantısında gündeme getirdiği bazı konuların altını çizdik.
Örneğin…
Karaman’da eski hangarların bulunduğu iki salonu tahsis olarak alan Osmangazi Belediyesi’nin burasını kapalı tenis kortlarına dönüştüreceğini, açık tenis kortlarıyla birlikte Karaman’ı Bursa’nın tenis merkezi haline getirme projesini önemsedik.
Ayrıca…
Bursa’nın en önemli sorunu olan katlı otopark eksikliğine el atmasını, 3 bin 074 araç kapasiteli 5 yeni katlı otoparka başlamak üzere oldukları haberine çok sevindik.
Çarşamba Pazarı’nın bugünkü yerinden kalkacağını ve Merinos’un yanında modern bir pazaryeri yapılacağı açıklamasını kaydettik.
Bulgaristan Konsolosluğu’ndan sonra ikinci konsolosluk olarak Kamberler’deki binada Bosna-Hersek Konsolosluğu açılacak olmasını da önemsedik.
Bununla birlikte…
Dündar’ın Alaşar’ın bir bölgesini konuta açma düşüncesinden kaygılandık.
Hele…
Çevreye önem veren bir başkan olduğu vurgularından sonra ve Bursa Ovası’nın korunması için yapılan çağrıların arasında Alaşar’ı ve yakın çevresini inşaata açma düşüncesini tehlikeli bulduk.