Anadolu Aslanları harekete geçiyor… Hedefte “Bursa’nın kanaat önderi olmak” var

Bursa’da kurulu çok önemli işadamı-sanayici dernekleri var. Üstelik, bu derneklerin her birinin temsil ettikleri kitle açısından çok etkili olduklarını da hep birlikte izliyor ve görüyoruz..
Yine…
Sivil toplum yapılanmasında çok özel bir yere sahip olan ve can damarı niteliğindeki kesimleri temsil eden bu derneklerin başlangıçta çok faal olduklarını biliyoruz.
Yani…
Halen faaliyette olan işadamı ve sanayici derneklerinin, kuruldukları ilk süreçte Bursa kamuoyunun önüne daha çok çıktıklarını, kent ve ülke sorunları ya da gündemdeki konularla ilgili görüş açıkladıklarını da anımsıyoruz.
Ne var ki…
Sonraki süreçlerde daha da etkin olmaları gerekirken nedense kendi kabuklarına çekildiklerini yine hep birlikte izledik.
Buna karşın…
Önemli bir üye kitlesine sahip olduğu halde bugüne kadar kamuoyu önüne çıkıp kanaat önderi olma özelliği sergilemeyen sanayici ve işadamı dernekleri de var.
Örneğin…
Kısa adı Askon olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Bursa Şubesi bu durumdaki derneklerden biri.
Bursa’da 2002 yılında şube oluşturulmasına karşın, Askon bugüne kadar kent kamuoyuna yönelik bir organizasyon gerçekleştirmemişti.
İşte…
Askon’daki bu süreç şimdi değişiyor.
Değişme noktasını ise, 5 ay önce yapılan Askon Bursa Şubesi Genel Kurulu oluşturdu. Kongrede başkanlığa seçilen Ali Tombaş, yönetimini daha aktif isimlerden oluşturdu.
Böylece…
Dışarıya açılma ve kent kamuoyunun gündeminde yer almanın zemini oluşturuldu.
Dahası…
Geçen 5 aylık süreçte öncelikle dernek içine yönelik 2 seminer çalışması yapıldı. Fakat kamuoyuna yönelik ilk büyük organizasyon yarın gerçekleştirilecek.
Çünkü…
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yarın, yani 10 Nisan 2010 Cumartesi günü Askon Bursa Şubesi’nin davetlisi olarak Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Günümüz ekonomisinde farklı çözümler” konulu konferans verecek.
Askon Bursa Şubesi Başkanı Ali Tombaş ile hem bu organizasyonu, hem izleyecekleri yolu konuştuk.
Öncelikle…
Bursa’da 300 üyeyle önemli bir potansiyel oluşturduklarına dikkat çekti ve şunu söyledi:
“Anadolu Aslanları olarak artık Bursa ve ülkeyle ilgili konularda görüş açıklayan, kamuoyunun değerlendirme yapmasına katkı sağlayan bir hareket içinde olacağız. Bursalılar artık sesimizi daha çok duyacaklar, özellikle Bursa’mızı ilgilendiren konularda Anadolu Aslanları’nın düşüncelerini daha fazla öğrenecekler. Kısacası biz bundan böyle Bursa’nın kanaat önderi olmak istiyoruz.”
Kamuoyuna yönelik ilk büyük organizasyonu, “bu dönem daha çok merak edilen yeni siyasi lider” özelliğindeki SP lideri Numan Kurtulmuş’la yapacak olan Askon’un gündeminde başka sürpriz organizasyonlar da var.