Yıldırım’da Kurtuluş Caddesi esnafını yüzünü “siftah parası” ile Saadet Partisi güldürdü

Her zaman söylüyor ve yazıyoruz… Bursa siyasetinin son döneminde üretken ve alışılmış kalıpların dışına çıkıp farklı siyaset yapan bir siyasetçi var:
Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Ali Mollasalih.
Bir yandan genel ve yerel konularda muhalefet yaklaşımı göstermek üzere kamuoyunun ilgisini çekecek özellikte önemli konulara esprili yaklaşımlar sergiliyor, bir yandan partisini halka daha fazla anlatıp seçimlerde başarılı olması için çalışıyor.
Bunları yaparken de…
Kimseyi kırmamaya özen gösteriyor. Öyle ki, diğer partilerin il ya da ilçe başkanları ile sıcak diyaloglar geliştirip hep birlikte siyaset zemini oluşturuyor.
Birlikte siyasetin ya da siyasette paylaşımın temellerini daha SP İl Gençlik Kolu Başkanı olarak atandığı dönemde atmış, Bursa’daki tüm partilerin gençlik kollarını bir araya getirmişti.
Şimdi Yıldırım’daki partileri buluşturuyor.
Yine…
Muhalefet yaptığı AK Partili Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’i de, kentin öbür ucunda olmasına karşın Bursa efsanesi haline gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i de Saadet Yıldırım’ın artık meşhur olan salı söyleşilerine getirmeyi başarıyor.
İşte…
Bursa’nın son dönemdeki bu farklı ve üretken siyasetçisi SP Yıldırım İlçe Başkanı Ali Mollasalih bu sabah yine özel bir çalışmaya imza attı.
Mollasalih, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bu sabah Yıldırım’ın en eski ve en önemli caddelerinden Kurtuluş Caddesi esnafını dolaştı.
Dolaşma nedenini de şöyle açıkladı:
“Bizler, Yıldırım Saadet olarak ekonomik sıkıntılar nedeniyle moralsiz olan Yıldırım esnafını hoşnut etmek ve yüzünü güldürebilmek için eski bir geleneğimizi canlandırıyoruz.”
Yani…
“Dedelerimiz, dükkanların kapısının açıldığı sabahın erken saatlerinde birbirlerine ‘Siftah bizden, bereketi Allah’tan’ diyerek dua eder ve siftah parası verirlerdi. Böylece erken yapılan siftahla bereketinde erken gelmesi için dua edilirdi.”
Onlar da…
Daha önce başlattıkları uygulamanın devamı olarak bu sabah, geleneklerdeki gibi Kurtuluş Caddesi esnafını ziyaretlerinde “Siftahı bizden, bereketi Allah’tan” diyerek, sembolik anlamda siftah parası verdiler.
Bununla birlikte…
Esnafa bir de amaçlarını anlatan siftah broşürü verirken, Karagöz ve Hacivat kılığındaki Saadetli gençler de tiyatral gösteri yaptılar.
Mollasalih bu uygulamalarını Yıldırım’ın başka köşelerindeki esnafı da ziyaret ederek sürdürecekleri söyledi.