Vali Şahabettin Harput, Kültür ve Turizm Bakanı Günay ile birlikte Bursa turizmi için Moskova’ya gidiyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput göreve geldiği günden beri Bursa için iki konunun üzeride önemle duruyor: Eğitim ve turizm.
Bu iki konudan eğitim için yaptığı çalışmalar Türkiye genelinde ses getirdi.
Nitekim…
Vali Harput’un kişisel olarak takip ettiği eğitim yatırımlarına hayırseverler de çok ciddi katkı sağladılar.
Bu sayede…
Hayırsever destekli eğitim yatırımlarında Bursa Türkiye’de ilk sırayı aldı.
Yanı sıra…
Vali Şahabettin Harput, ikinci konu olarak Bursa turizmini yakın takibine aldı.
Bir yandan…
Düzenlenen Turizm Çalıştayı ile konunun bilimsel yanlarını tespite yönelip çözümlerin peşine düşen Harput, turizmi geliştirecek hamlenin Bursa’nın termal potansiyeli olduğuna inandığı için termal sondajlara ayrı bir önem verdi.
Hatta…
Termal turizmini geliştirmeye yönelik projelere öncülük ederken, iyi niyetli çalışmalarını sabırla sürdürdü, spekülasyonlara da Bursa için göğüs gerdi.
Bir yandan da…
Bursa’nın turizm için sahip olduğu en önemli değerlerden Uludağ’ı kış turizminde olması gerektiren potansiyele ulaştıracak projelerin yanında, yaz turizmiyle de dünyaya açmak üzere turizmcileri harekete geçirecek çalışmalara imza attı.
İşte…
Tüm bu projeler ve çalışmalar kapsamında Vali Şahabettin Harput, dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olarak bilinen, hatta dünyanın en büyük ikinci turizm fuarı kabul edilen Moskova Turizm Fuarı’na katılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte bugün Rusya’nın başkenti Moskova’ya gidiyor.
Cuma gününe kadar Moskova’da kalacak olan Vali Harput, burada Rus yetkililerle bir araya gelip Bursa’ya ve Uludağ’a daha fazla Rus turist gelmesi için girişimlerde bulunacak.
Doğrusu istenirse…
Birinci derece görevi ve sorumluluğu olmamasına karşın Bursa turizmi için devamlı proje üretip özel çalışmalar yapan Şahabettin Harput gibi bir Valiye sahip olmak da Bursa’nın şansı.