Tügiad’da kongre zamanı… Murat Coşkunkan görevi Ali Tatveren’e devrediyor

Kısa adı Tügiad olan Türkiye Genç İşadamları Derneği Bursa Şubesi’nin çok özel bir üye yapısı ve bu yapının da kendi için çok özel bir işleyişi var.
Bu da…
Bugün Tügiad’ın yönetimini de oluşturan kadroların hem çocukluk ve okul arkadaşları olmalarından,  hem de ailelerinin dost ve arkadaş, olmalarından kaynaklanıyor.
Kısacası…
Birlikte büyümüş, yaşamları birlikte geçmiş, ailelerinin sahip oldukları şirketlerin yönetimini aynı dönemde üstlendikleri için birliktelikleri devam eden gençler, bugün Tügiad yapısını oluşturuyorlar.
Onun için de…
Derneklerin bünyelerinde yaşanan kimi çekişmeler ve farklılıklar Tügiad’a yansımıyor.
Nitekim…
18 Mart 2010 Perşembe günü yapılacak genel kurul öncesinde göreve gelecek yeni yönetim de belli oldu.
Buna göre…
2 dönem görev yapan Murat Coşkunkan, 4 yıllık sürenin sonunda Tügiad tüzüğü gereği görevi bırakıyor.
Yerine de…
Yönetimden Ali Tatveren geliyor.
Geriye dönüp bakıldığında…
Yeni başkan Tatveren’in de içinde bulunduğu Coşkunkan yönetiminin, Tügiad Bursa Şubesi’ni daha faal hale getirip üye sayısını arttırdığı görülüyor.
Örneğin…
52 üyeyle alınan derneğin bugün 132 üyesi var. Dahası, Coşkunkan yönetimi göreve geldiğinde Tügiad’ın hiç kadın üyesi yokken bugün 12 kadın üyesi var. Hatta, kongreye giden yönetim kurulunda bir de kadın yer alıyor.
Yanı sıra…
Tanınmış siyasetçi, bilim adamı sanayiciler dönem içinde Bursa’ya getirilip üyelerle buluşturuldu, Yalın Enstitüsü ile birlikte de ilk Yalın Zirve bu dönemde yapıldı.
Gördüğümüz şu:
Murat Coşkunkan başarılı bir 4 yıl geçirdi ve Tügiad Bursa Şubesi’nin çıtasını yükseltti. Bursa’nın yakından tanıdığı ve sevdiği bir aileden gelen Ali Tatveren’in de çıtayı daha da yukarıya çıkaracak kapasitesi var.
Onun da çok başarılı olacağına yürekten inanıyoruz.
Bu arada…
Murat Coşkunkan’ı da, eğer bir aksilik olmazsa yeni dönemde, Tügiad’ın merkezi olan İstanbul’da Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreceğiz.
Ne var ki…
Coşkunkan sahip olduğu bilgi ve birikimle Tügiad Genel Başkanlığı’nı çok rahat yapabilecek bir genç işadamı.
Zaten…
Gönlümüz de onu Tügiad’ın başında görmek istiyor.