Son 2 güne kadar mahkeme kararı bekleyen CHP Osmangazi kongresinde “en yüksek katılım” sürprizi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongreler sürecinde 16 ilçenin kongreleri sorunsuz tamamlanırken, Osmangazi İlçe kongresi mahkeme süreçleri nedeniyle belirsiz bir hale gelmişti.
O süreçte…
Olağan kongre için Kurtuluş Akdeniz yönetimince delege seçimlerine başlanmışken, mahkeme kararıyla eski delegelerle olağanüstü kongre yapılmış ve tek adaylı bu kongreyi Recep Tek kazanmıştı.
Ardından…
CHP Genel Merkezi, olağanüstü kongrede seçilen Tek yönetiminden “Kurtuluş Akdeniz yönetiminin seçtiği delegelerle hemen olağanüstü kongre kararı” almasını istemiş, Tek yönetimi süre kazanmaya çalışınca da tedbirli olarak disipline verilip yönetimin düşmesi sağlanmıştı.
Yerine atanan Zafer Ekici yönetimi 7 Mart için kongre kararı almış, ancak muhaliflerin “delege seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle tedbir istemiyle dava açmaları” ve bu davanın ilk duruşmasının da kongreden 2 gün önce, 5 Mart’ta yapılacak olması nedeniyle belirsizlik ortamı doğmuştu.
Çünkü…
Mahkemenin tedbir kararı vermesi halinde kongre yapılamayacaktı. Fakat o karar çıkmadı, kongrenin de önü de açıldı.
İşte…
CHP Osmangazi İlçe kongresi bugün böyle bir sürecin sonunda yapıldı. Kongreye 380 delegenin 265’i katıldı. Atanmış başkan Zafer Ekici ise tek aday olarak girdiği kongrede 247 oy aldı ve seçilmiş başkan olarak çıktı.
Ancak…
Kongrenin bir özelliği var.
O da…
Son 2 güne kadar yapılıp yapılmayacağı bile belli değilken, bugün CHP’nin en yüksek katılımlı ilçe kongresi olarak sonuçlanması.
Daha önce mahkeme kararıyla yapılan kongrede Recep Tek’in tek aday olarak 140 oyla seçildiği anımsandığında, Ekici’nin 265 aldığı bugünkü tabloya bakıp “Mahkemeler süreci Osmangazi’de CHP tabanını motive etmiş” yorumu yapmak da mümkün oluyor.
Ayrıca…
Bu sonuç 28 Mart’ta yapılacak İl kongresi için de Gürhan Akdoğan’ın önüne tamamıyla açtı.