Özgen Keskin’den “insana dayalı icraat” bilançosu: Yıldırım’da güzel şeyler oluyor

Seçimin üzerinden bir tam yıl geçti… Yerel yönetimler, görev başındaki ilk yıllarının hesap dökümünü ortaya koyan toplantılar yapmaya başladılar.
Doğal olarak…
Muhalefet partileri de geçen bir yılın eleştirisini yapıp hesabını soran değerlendirmeler yapıyorlar.
Birinci yıldönümünde hesap soran ilk değerlendirmeyi Milliyetçi Hareket Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez yaptı. Dile getirdikleri, Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP Grubu üyeleriyle birlikte iyi hazırlandıklarını, gelişmeleri yakından takip ederek mercek altına aldıklarını gösteriyordu.
Bugün de…
Merkezdeki belediyelerden iktidar adına ilk hesap dökümü toplantısını Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin yaptı.
Gerçi…
seçimin üzerinden bir yıl geçtiği için, düzenlenen toplantı ilk yılın hesabı olarak algılanıyor. Fakat Özgen bu görevde ikinci dönemini yaşıyor. Yani ikinci kez Yıldırım Belediye Başkanı seçilen bir başkan özelliği taşıyor.
Üstelik…
Yıldırım’da ikinci kez seçilen ilk başkan olarak da belediye tarihine geçti.
O bakımdan…
Özgen Keskin’in, seçimin birinci yılındaki değerlendirmesini ve ortaya koyduğu hesap bilançosunu biraz daha geniş zamanla görmek gerekiyor.
Orada da ortaya çıkan tablo şu:
Yıldırım hiç kuşku yok ki Bursa merkezde sosyal yaşam ve ekonomik gösterge olarak en zor bölgesi.
İşte…
Keskin de bu noktadan harekete geçmiş ve önce insan odaklı hizmet adımlar atmış.
Örneğin…ı
Kültürel çalışmalara öncelik vermiş. Gelinen noktada, yakın zaman öncesine kadar Yıldırım’da bir sinema bile yokken bugün 4 kültür merkezi faaliyet gösteriyor. Yıldırımlılar buralarda sinema ve tiyatro izliyorlar.
Yanı sıra…
Hastaneler bölgesinde hasta yakınları için yapılan otel, mahallelere yönelik sosyal etkinlikler, ilk söylendiğinde pek çok kişinin dudak büküp gülümsemesine karşın evde hasta bakımı ve hizmet gibi uygulamalar, yürümekte olan 165 proje arasında Yıldırım’da insana yönelik çalışmaların ilk sıralarını oluşturuyor.
Yine…
Özgen Keskin’in çalışma anlayışında ekip hareketinin önemini ortaya koyan bir sloganı var: Ben yok, biz varız.
Devam edenler arasında ise dikkatimizi çeken ve önemsediğimiz bir proje var:
Bilim Evi.
Bu projeyle Başkan Keskin öncelikle öğrencilere Bursa’ya anlatmayı amaçlıyor. O nedenle de Bursa’nın fethedildiği 1326’dan bu yana deprem dahil Bursa’da yaşanmış tüm olaylar ve şöhret sahibi olmuş tüm kişiler sergilenecek.
Ayrıca…
Gökyüzü hareketleri de rasathane ile bu Bilim Evi’nden gözlenebilecek.