Mudanya’da Spor Güvenlik Kurulu’ndan ibretlik karar: Hakemlere hakaret eden 3 seyirciye para cezası

Son dönemde spor sahalarında yaşanan şiddet haberleri gazetelerde ve televizyonlarda çok yer almaya başladı.
Bunun da nedeni belli:
Futbolda sezonun sonu yaklaşırken, yani liglerde oynanan maçların sonuna doğru gelinirken şampiyonluk ya da küme düşmeme hedefiyle oynayan takımlarda ve onların taraftarlarında gerginlikler oluşuyor.
O gerginlikler de zaman zaman spor adına üzücü olayların çıkmasına yol açıyor.
Gazetelerde ve televizyonlardaki yayınlarda da bu olayların nasıl önlenebilecieğine dair yorumlar yapılıyor.
İşte…
Spor sahalarında görülen şiddete yönelik olarak Mudanya İlçe Spor Güvenlik Kurulu’ndan adeta ders niteliğinde, ibretlik bir karar çıktığını Mudanya Gazeteciler Derneği’nin üyeleriyle haberleşmesinden öğrendik.
Gelen bilgiye göre…
Mudanya İlçe Spor Güvenlik Kurulu son toplantısı; İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Ünal, Jandarma Komutanı Yzb. Oğuz Savaş, Mudanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Aktürk, Burgazspor Kulübü Başkanı Arif Bayrak, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Fatih Acar, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Duman, Mudanya Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Gerçekçi’nin katılımıyla Kaymakamlık makamında yapılmış.
Toplantıda…
6 Mart 2010 tarihinde Güzelyalı Sahası’nda oynanan Burgazspor-Yavuzselimspor maçı sonrasında hakemlere sözlü saldırıda bulunan Ferhat K. ve Mustafa A. ile 7 Mart 2010 tarihinde Mudanya Stadyumu’nda oynanan Mudanyaspor-Gemlikspor karşılaşmasının ikinci yarısında orta hakeme hakaret içeren sözler sarf eden Mehmet G.’a her 1.144’er TL idari para cezası verilmiş.
Doğrusu istenirse…
Mudanya İlçe Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı kararı ve uygulamayı önemsedik.
Dahası…
Sahalarda olması gereken sportif dostluk için önemli bir adım olarak gördük.