Medical Park’ın pazar günleri toplu muayene mesaisi yaptığı iddiasını CHP yakın takibe aldı

Düşüncemiz şu: Bugünkü hükümetin aldığı en önemli kararlardan biri, vatandaşlara özel hastanelerin kapılarını açması oldu.
Yıllarca Devlet ve Sigorta hastanelerinin koridorlarında daha güneş doğmadan sıraya girip muayene kuyruğu bekleyen insanlarımız, bu kararla özel hastanelerin insanca muamele yapan kadroları ve güzel mekanlarından yararlandılar.
Nitekim…
Bu karar 22 Temmuz 2007 seçimlerini de etkiledi ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oylarını arttıran önemli tercih nedenlerinden biri oldu.
Yine…
Sağlık sisteminde Devlet ve SSK hastanelerinin tek çatı altında birleştirilmesi de hükümetin attığı önemli sağlık reformu adımlarından biriydi.
Hatta…
Kimi doktorlar ve meslek örgütleri karşı çıksa bile tam gün uygulaması da vatandaşın hoşuna giden işler.
Bununla birlikte…
Özel sağlık kuruluşlarının işleyişlerinde, özellikle de rekabete ve ayakta kalmaya dayalı uygulamalarda zaman zaman sorunlar yaşanıyor.
Dahası…
Kimi özel sağlık kuruluşlarıyla ilgili olarak gündeme ciddi iddialar geliyor.
Örneğin…
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü ve Bursa Milletvekili Abdullah Özer’in dün birlikte düzenledikleri toplantıda gündeme getirdikleri iddialar gibi.
Toplantıda…
CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, sağlık sektörüyle ilgili genel değerlendirmeler yaptı ve işleyişte yaşanan sorunları masaya yatırdı.
Ardından…
PM Üyesi Ali Nihat Irkörücü, özel sağlık kuruluşlarından Medical Park adlı hastanenin uygulamalarıyla ilgili çok ciddi iddialarda bulundu.
Örneğin…
Pazar günleri hastanelerin poliklinik yapmalarının yasak olmasına karşın, söz konusu hastanenin, bazı sendikalarla anlaşıp fabrikalarda çalışan sendikalı üyeler ve yakınlarına sağlık taraması yapıp yapmadığını sordu.
Hatta…
Daha da ayrıntıya girerek, 21 Şubat 2010 günü 123 kişiye pazar olmasına karşın hastanede chak-up yapılıp yapılmadığı sorusunu gündeme getirdi.
Yine…
Bu kişilere tomografi ve MR gibi 3-4 ayrı ileri tetkik uygulanıp uygulanmadığını, bunların Sosyal Güvenlik Kurumu’na fatura edilip edilmediğini de basın toplantısında sordu.
Irkörücü’nin bir sorusu da SGK’ya oldu ve gündeme getirdiği iddialarla ilgili kuruma ne kadarlık fatura geldiğini öğrenmek istedi. Aynı hastane hakkında daha önce soruşturma açılıp açılmadığı da Irkörücü’nün soruları arasında yer aldı.
Aynı iddialar…
CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer tarafından da soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirildi.
Özer’in bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in cevaplaması isteğiyle verdiği soru önergesinde, sabah yapılan toplantıda Irkörücü ve kendisi tarafından gündeme getirilen ciddi iddialar yer alıyor.
Dahası…
CHP yöneticileri, konuyu yakın takip altına aldıklarını ve gündeme taşıdıkları iddialarla ilgili soruların cevaplarını beklediklerini, bu cevaplara göre yeni hazırlıklar içinde olduklarını söylediler.