Mahkeme tedbir isteğini reddetti, CHP Osmangazi kongresinin önü açıldı… İşte kararın siyasi sonuçları

Dikkatimizi çeken şu: Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi İlçe ile ilgili gelişmeler, parti salonları ve koridorlarından çok mahkeme koridorlarında yaşanıyor.
Son örnek ortada…
Mahkeme kararıyla yapılan Osmangazi olağanüstü kongresinde seçilen Recep Tek başkanlığındaki yönetim, “Genel Merkez karar ve uyarılarına uymamak” suçundan tedbirli olarak disipline verildi ve bu sayede düşmesi sağlandı.
Sora…
Zafer Ekici başkanlığında atanan yönetim, olağanüstü kongre öncesi Kurtuluş Akdeniz yönetimi tarafından seçilen delegelerle 7 Mart’ta olağan kongre kararı aldı.
Tam bu aşamada…
Disipline tedbirli verildikleri için düşürülen Tek yönetimi adına, “usulsüz belirlenmiş delegeler” olduğu ve yargının soruşturma sürecinin devam ettiği gerekçesiyle açılan dava nedeniyle Bursa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 5 Mart 2010 tarihine, yani kongreden iki gün önceye duruşma kondu.
Üstelik…
Mahkemeye yapılan başvuruda “kongrenin yapılması halinde telafisi mümkün olmayacak sonuçlar doğacağı gerekçesiyle tedbir istendiği” için, kongreden iki gün önce yapılacak duruşma kritik bir hale geldi.
İşte…
O duruşma bu sabah yapıldı. Önce davayı açan taraf, “delege seçimlerinin usülsüz yapıldığı” iddiasına dayanak olarak, Osmangazi’yi olağanüstü kongreye götüren kayyumu tanık olarak dinletti.
Ardından…
Yönetim tarafından tanık gösterilen delegeler dinlendi.
Sonrasında…
Kararını açıklayan Bursa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi yargıcı, “tedbire gerek olmadığına” karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe bıraktı.
Böylece…
7 Mart Pazar günü yapılacak olan CHP Osmangazi İlçe olağan kongresinin önü açıldı ve kongrenin yapılmasını engelleyecek her hangi bir hukuksal engel kalmadı.
Bu karar…
Zafer Ekici’nin atanmış olarak gireceği kongreden tek aday olarak seçilmiş unvanıyla çıkmasını sağlayacağı gibi, CHP İl kongresinin Osmangazi delegeleri olmadan yapılmasının da önüne geçilmiş oldu.
Yani…
İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın geçen hafta ziyaret ettiği CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a 28 Mart’ta yapmayı düşündüğünü açıkladığı il kongresi, Osmangazi delegelerinin de katılımıyla eksiksiz olarak toplanabilecek.
Bu da…
Akdoğan’ın yürüyüşünün devam ettiği, dahası İl Başkanı Gürhan Akdoğan-Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü ikilisinin partideki etkinliklerini ve galibiyetlerini artık herkese kabul ettirdiği anlamına geliyor.