Gazeteci Cenk Çalışır’dan Bursa sokaklarında geçen, soluk soluğa bir roman: Satranç Cinayetleri

Cenk Çalışır bir dönem Bursa’da gazetecilik yaptı. Olay gazetesinde politika muhabirliği yanında, Olay FM’in de haber müdürlüğünü üstlendi.
Açıkça söylemek gerekirse…
Bursa medyasının umut veren gençlerinden biri olarak gazetecilikte sivrildi.
Ama…
Daha sonra başka sektörlere yelken açtı ve Olay’dan ayrıldı. Ayrıldı ama gazetecilikten ve gazeteci arkadaşlarından hiç kopmadı.;
Son dönemde de…
Gazetecilikle paralel mesleklerden biri olan reklam ve tanıtım sektöründe yürüyor.
Yazma duygusu gerçekten de açıklaması yapılamayacak kadar heyecan vericidir. Gazeteci olarak bu duyguyu tadan da bir daha kolay ayrılamıyor.
Nitekim…
Cenk Çalışır da yazma duygusundan kopamadı. Hatta daha da geliştirmek için Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi bünyesinde yürütülen Öykü ve Yazın Atölyesi’nin son dönem katılımcıları arasında da yer aldı.
Sonra da…
Bursalı polisiyeseverlerin karşısına, Bursa sokaklarında geçen ve soluk soluğa okunacak bir romanla çıktı:
Satranç Cinayetleri.
Kitapta…
Tarihi mekanları, sokakları ve çevresiyle, Trilye’deki şaşkına çeviren finale kadar Bursa sahne olarak kullanılıyor. Cenk çoğu zaman farkına bile varılmayan küçük ayrıntıları, kent sokaklarında akıp giden gerilime katıp, özellikle Bursalı polisiyeseverleri yaşadıkları mekanlarda merak uyandırıcı bir serüvene sürüklüyor.
Cenk Çalışır’ın, Santranç Cinayetleri isimli polisiye-gerilim romanı kitapçı raflarındaki yerini aldı. Nemesis Kitap etiketiyle yayımlanan roman 396 sayfa.
Dahası…
Türk okuru, bir sonraki macerasını sabırsızlıkla bekleyeceği yeni bir polisiye yazarıyla tanışıyor.
Çünkü…
Çalışır, bir seri katilin ve onu çok iyi tanıyan dedektifin öyküsünü, satrançta bulunan strateji ve analiz unsurlarıyla büyük bir ustalıkla örüyor.