DSP Genel Başkanı Masum Türker hafta sonu 3 gün Bursa’da

Demokratik Sol Parti’yi Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit çifti kurdu. Çok kontrollü kuruluş sürecinin ardından DSP adım adım ilerledi. Önce Meclis’e girdi, sonra koalisyon ortağı oldu, yerel ve genel seçimin bir arada yapıldığı 1999’da da sandıkları resmen silip süpürdü ve hem genel hem yerel iktidar oldu.
Ne var ki…
2002 genel seçimlerine gidilirken bölünme yaşadı. O günün düzen partileriyle birlikte Meclis dışı kaldı.
Adım adım gerçekleşen büyüme, çok hızlı küçülmeye dönüştü.
Bu süreçte…
İktidar rüzgarıyla gelenlerin büyük bölümü DSP ile yollarını ayırdılar. Ama partiye sadakatle bağlı bir grup DSP bayrağını dik tutma mücadelesini sürdürüyor.
O isimlerden biri de DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Kul.
Partinin görkemli iktidar günlerinde belediye meclisi üyesi olduğu dönemde il başkan adayı olarak salona bile girememişti. Onun salona girmesini engelleyenler bugün DSP’de değiller ama Kul partisi için çalışmaya devam ediyor.
Pazar günü de, eğer bir aksilik olmazsa DSP İl Başkanlığı’nı, yönetiminde İl Sekreteri olarak görev yapan Murat Özbilge’ye devredip kendisi kurultayda Parti Meclisi’ne aday olacak.
Bu arada…
DSP Genel Başkanı Masum Türker de pazar günü yapılacak Bursa İl kongresine katılacak.
Fakat…
Türker’in gündeminde başka programlar da var. Daha doğrusu, mesleki bağlantılarının getirdiği programlar nedeniyle de Bursa’da yoğun bir hafta sonu geçirecek.
Çünkü…
DSP Genel Başkanı Masum Türker önce 1 Nisan 2010 Perşembe günü üyesi olduğu Mali Müşavirler Odası’nın Mihraplı’da yapımı tamamlanan TMMOB Yerleşkesi’ndeki yeni yerinin açılışına katılacak.
Ardından…
2 Nisan günü daha önceden söz verdiği bir televizyon programı nedeniyle İstanbul’a dönecek olan Türker, 3 Nisan 2010 Cumartesi günü tekrar Bursa’da olacak ve Mali Müşavirler Odası’nın düzenlediği bölge toplantısına katılacak.
Türker pazar günü de DSP İl kongresinde partililerle birlikte olacak.
Bir anlamda…
DSP Genel Başkanı Masum Türker iki ayrı programı, araya bir günlüğüne İstanbul’a gidip dönmek de dahil olarak Bursa’da gerçekleştirirken, siyasi parti lideri olarak belki de rekora imza atacak.