DP İl Kadın Kolları’ndan iddialı başlangıç: Kadın olduğumuz için değil, hazır olduğumuz için varız

Yeniden yapılanma sürecinde Demokrat Parti İl Başkanı olarak görev üstlenen Ayhan Barışıcı, yeni döneme sağlam adımlar atarak girmeyi planladı.
O bakımdan…
Bir yandan 80 kişilik Bursa’nın gelmiş geçmiş en büyük il yönetim kurulunu oluştururken bir yandan da gençlik ve kadın kolları için arayışa girdi.
Önce…
DP İl Gençlik Kolu Başkanı olarak partinin ikinci kuşak gençlerinden Ahmet Murat Çakan atandı.
Bunu…
Sosyal aktiviteleriyle ve çalışkanlığıyla Bursa’nın tanıdığı Filiz Gökgezer’in yeni dönemde DP İl kadın Kolu Başkanı olarak görevlendirilmesi izledi.
Bu süreçte…
Gökgezer de kendi çalışma ekibini kurdu.
Buna göre…
Filiz Gökgezer başkanlığındaki DP İl Kadın Kolları’nda Emine Saka başkanvekili, Ayşegül Kavuşturan teşkilattan sorumlu başkan yardımcısı, Tülay Yorulmaz sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcısı, Nil Aydınlı seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcısı, Yüksel Kulgat yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı, Aynur Altıkardeşler basından sorumlu başkan yardımcısı, Filiz Turan il sekreteri, Necla Timur da il muhasibi olarak görev aldılar.
Ayrıca…
DP İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Gökgezer bu görev dağılımın ardından bugün bir de arkadaşlarıyla birlikte basın toplantısı yaparak hem kısa sürede gerçekleştirilen çalışmaları, hem yeni döneme bakışını ortaya koydu.
Açıklamada…
Gökgezer’in önemsediğimiz için altını çizdiğimiz bir cümlesi var. Diyor ki:
“Tabandan tavana iki büyük partinin ‘tek yürek, tek bilek’ sloganıyla yola çıktığı Demokrat Parti İl Kadın Kolları olarak; kadın olduğumuz için değil, hazır olduğumuz için varız.”
Daha önce de düşüncemizi açık açık yazdık. Filiz Gökgezer’i tanıyoruz. Sosyal aktivitesini biliyoruz. DP İl Kadın Kolları Başkanı olarak da hem partisine, hem Bursa yerel siyasetine hareket getireceğine, katkı koyacağına hiç kuşkumuz yok.
Ancak…
Partilerde kadın ve gençlik kolları yönetimlerle birlikte geliyor ve yine yönetimlerle birlikte gidiyorlar.
Yani…
Her yeni il ya da ilçe başkanı, kendi çalışacağı gençlik ve kadın kollarını oluşturuyor.
DP’de de sistem böyle işliyor. Ama bugünkü durum biraz karışık.
Çünkü…
Ahmet Murat Çakan’ı İl Gençlik Kolu Başkanı ve Filiz Gökgezer’i de İl Kadın Kolu Başkanı olarak atayan DP İl Başkanı Ayhan Barışıcı’nın önündeki yol karışık ve sonrasındaki görüntü de net değil.
Bu da…
Mahkeme kararıyla olağanüstü kongre yapılması için İl’in kayyuma teslim edilmiş olmasından kaynaklanıyor.
Gerçi…
Atanan kayyum yalnızca kongre hazırlığını yürütüyor, ilin yönetimine karışmıyor ama yapılacak kongreden nasıl bir sonuç çıkacağı, sonrasında neler olacağı da bilinmiyor.
O bakımdan…
DP’de yeni oluşturulan kadın ve gençlik kolları iyi seçilmiş ve üretken yapılardan oluşmasına karşın, kaderleri olağanüstü il kongresine bağlı.
Bununla birlikte…
DP’nin Bursa teşkilatları, Genel Merkez tarafından Büyük Türkiye Buluşması adıyla organize edilen ve 28 Mart 2010 Pazar günü İstanbul’daki Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak toplantıya da büyük bir grupla katılmak üzere hazırlık yapıyorlar.