Siyaset mahkeme koridorlarına kaydı… DP’de İl’in kayyuma gitmesi CHP’li muhalifleri yeniden umutlandırdı

Son dönemde Bursa siyasetinde peş peşe gelen kayyum sürprizleri yaşanıyor.
İlk sürpriz…
Parti içi yollardan yaptıkları olağanüstü kongre isteğini yönetime kabul ettiremeyen Cumhuriyet Halk Parti’deki muhaliflerin açtığı davadan gelmişti.
O davada…
Mahkeme, CHP Osmangazi’de olağanüstü kongre yapılmasına karar verirken, bunu sağlamak üzere de kayyum atamıştı.
Ardından…
Demokrat Parti’de yeniden yapılanma adına görevden alınan kadroların mahkemelerde “Siyasi Partiler Yasası ve parti tüzüğünün öngördüğü süreler içinde kongre kararı alınmadığı” gerekçesiyle açtıkları davalar başladı.
Tıpkı CHP’de olduğu gibi, mahkeme DP Osmangazi için de olağanüstü kongre kararı verip bunu sağlaması için kayyum atadı.
Derken…
DP bugün bir sürpriz de İl’de olağanüstü kongre kararıyla karşılaştı. Mahkeme, kongreyi toplamaları için de kayyum atadı.
Bu karar…
Yani DP’de İl’in de kayyuma gitmesi, son dönemin ilk kayyumla olağanüstü kongre kararını çıkaran CHP’li muhalifleri yeniden umutlandırdı.
Geçtiğimiz hafta yapılan duruşmada Osmangazi için istedikleri tedbir kararı mahkemece kabul edilmeyen ve bunun sonucunda hafta sonu Osmangazi kongresinin yapılmasını engelleyemeyen CHP’li muhalifler, DP ile ilgili mahkeme kararından sonra bu akşam toplanıp durum değerlendirmesi yaptılar.
Oradan da…
CHP’deki mücadelede hukuk yoluyla mücadeleye devam kararı çıktı.
Toplantıda…
Pazar günü yapılan Osmangazi kongresinde oy kullanan kimi delegeler hakkında, delege seçimi sırasında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle  14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın devam ettiği anımsatıldı.
Yanı sıra…
Cezalandırılmaları istenen 6 kişinin kongrede seçilen yönetimde yer almaları nedeniyle ortaya yeni bir hukukî durum çıktığı vurgulandı.
Dahası…
Yine cezalandırılmaları istenen kimi delegelerin kongrede il delegesi seçildikleri, onların kullanacakları oylarla da İl yönetiminin oluşacağı belirtildi.
Sonuç olarak…
Haklarında dava açılan kişilerin yönetime girmeleri nedeniyle Osmangazi’de yeniden kayyum yolunun açıldığına inanan CHP’li muhalifler, yargılanan kişilerin delege olarak oy vereceği İl yönetiminin de kayyuma gidebileceği yorumunu yaptılar.
Bakalım…
DP ve CHP’de siyaseti parti koridorlarından mahkeme salonlarına taşıyan gelişmeler acaba gelişmeler nasıl bir seyir gösterecek?