Demokrat Parti İl Gençlik Kolları, gençliğin verdiği enerjiyle “siyasette bütünleşme” için yola çıktı

Demokrat Parti hem ilginç, hem de özel bir süreçten geçiyor. Çünkü bir yandan Demokrat Parti-Anavatan Partisi birleşmesi sonrası yeniden yapılanma ile siyasette eski görkemli günlere dönebilmeyi hedeflerken, bir yandan da yeniden yapılanma sürecinin yol açtığı demokratik sıkıntıları ve bu sıkıntılardan doğan mahkeme aşamalarını aşmaya çalışıyor.
İşte…
Partinin ana kademelerinde yaşanan bu tür belirsizlik ortamlarına karşın kadın ve gençlik kolları yapılanmasında enerjiye dayalı önemli hamleler yapıyor.
Geçtiğimiz günlerde Filiz Gökgezer başkanlığında oluşturulan DP İl Kadın Kolları çok hızlı bir başlangıç yapmıştı.
Şimdi de…
DP İl Gençlik Kolları Başkanı olarak görevlendirilen Murat Çakan yönetim kadrosunu açıkladı ve yeni bir enerjiyle ve de siyasette Türkiye’nin bütünleşmesi gibi büyük bir hedefle yola çıktı.
Üstelik…
Yönetim kadrosunu tanıtan DP İl Gençlik Kolu Başkanı Murat Çakan, uzun yıllar Doğru Yol Partisi’nde yönetim kadrolarında sorumluluklar üstlenen babası Fahrettin Çakan’ın yolundan giderek önemli mesajlar veriyor.
Örneğin…
“Bugün geçmiş zihniyetlerin kutuplaştırıcı ve kavgacı dilleri ile kaybedilecek bir zaman dilimi değil, geleceği inşa etmek için kullanılacak bir fırsattır” diyerek çok çarpıcı bir tespit yapıyor.
Hedef iyi belirlenmiş:
“Biz gençliğinde verdiği enerjiyle her köy, her ev, her kuruluş ve her esnafı dolaşıp sıkıntılarını dinleyip çözüm bulacağımıza inanıyoruz.”
Bir de daveti var:
“Proje tabanlı yeni bir bakış açısıyla, gençlik kolları olarak Türkiye ile bütünleşiyoruz. Bu inançla, gençliği korkuya karşı, umutları kavgaya karşı toplumsal barış, ayrışmaya karşı milli birlik için, genç demokratları davet ediyoruz.”
Daha yönetim kadrosunu oluştururken kan bağışı kampanyası yaparak kamuoyunun gündemine gelen Murat Çakan başkanlığındaki DP İl Gençlik Kolları yönetimi, ana kademedeki yönetimler gibi görev dağılımında DP ve Anavatan kökenli isimlere eşit şekilde yer veriyor.
Buna göre…
DP İl Gençlik Kolları yönetimi şu isimlerden oluşuyor:
Başkan Murat Çakan, Başkanvekili Mehmet Emin Güneş, siyasi işlerden sorumlu başkan yardımcıları Hasan Acar ve Sadiye İnal, teşkilattan sorumlu başkan yardımcıları Enis Zafer ve Bekir Balık, seçimden sorumlu başkan yardımcıları Alper Çeçener ve İhsan Pekayla, yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcıları Gökhan Hocalar ve Halil Tosun, basından sorumlu başkan yardımcıları Cem Özkan ve Yeşim Babacan.
Ayrıca…
Diğer partilerin gençlik kollarından farklı bir yapılanmaya gidilerek, ilk kez yurt dışı ilişkiler için de görevlendirmeler yapıldı.
Buna göre…
İtalya’daki Türk gençlerinden sorumlu başkan yardımcıları Selim Şankaya ve Özer Solakoğulları ile İngiltere’deki Türk gençlerinden sorumlu başkan yardımcıları Sercan Menemen ve Hasan Karagül oldular.
Yönetimde…
Yezdan Bağcıoğulları ve Ahmet Sağıroğlu il muhasibi, Hande Gökgezer ve Didem Narin de il sekreteri olarak görev aldılar.
Bu arada…
Yaşamı süresince “Bursa’nın âkil adamı” olarak kabul ve saygı gören rahmetli Şükrü Şankaya’nın torunu, Bursa tekstilinin önemli ismi Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya’nın oğlu Selim Şankaya da gençlik kolunda yer alarak siyasete adım atmış oldu.