Demokrat Parti’de Salih Uzun şaşkınlığı… Bursa’ya geldiğini Dosabsiad basın bülteninden öğrendiler

Aslında… Herkesin bildiği bir gerçek var. Anavatan Partisi’nin son genel başkanı olan, birleşme kurultayı sonrasında ise Demokrat Parti Genel Başkanvekili olarak yeni süreçte görev üstlenen Salih Uzun’un Bursa’da yakın dostları olduğunu herkes biliyor.
Dahası…
Anavatan Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı olduğu dönemden, Bursa’daki ekip arkadaşları Ceyhun Özüm, Sefa Gönen, Vedat Kantar ve Çetin Sabırlı gibi isimlerle eski arkadaş grubu olarak görüşmeyi sürdürdüğü de biliniyor.
Hatta…
İstanbul-İzmir yolculukları sırasında Bursa’ya uğrayıp eski arkadaşlarıyla özlem giderdiği de bilinen gerçekler arasında.
Ancak…
Bugün öğleden sonra kısa adı Dosabsiad olan ve başkanlığını Ceyhun Özüm’ün yaptığı Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği’nden yapılan basın açıklaması DP’nin Bursa’daki yöneticilerini şaşkınlığa uğrattı.
Çünkü…
Basın açıklamasında, DP Genel Başkanvekili Salih Uzun ve Genel Başkan Yardımcısı Cem Karakeşili’inin görüşmek yapmak üzere Dosabsiad’ı ziyaret ettikleri duyuruluyordu.
Ziyarette…
DP Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Sefa Gönen ile, Dosabsiad Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Kantar’ın bulundukları bilgisine de yer veriliyordu.
Basın bülteninin bir bölümünde ise, “Genel ekonomik meselelerin ele alıdığı görüşmede konuşan Demokrat Parti Genel Başkan Vekili Mehmet Salih Uzun, ülkede gündemin çok sık değiştiğini, sanayiciler ile işadamlarının karşı karşıya kaldıkları sorunların ikinci plana yer aldığını söyledi” bilgisine yer veriliyor.
Anlaşılan o ki…
Uzun özel bir ziyaret yapıp eski arkadaşlarıyla bir araya gelmiş.
Ne var ki…
Ziyaretten haberi olmayan DP teşkilatı gün boyu, Uzun’un gelişini Dosabsiad basın bülteninden öğrenmenin şaşkınlığını yaşadı.
Yanı sıra…
Bu ziyaretin; son dönemde olağanüstü kongre ve kayyum kararlarıyla sonuçlanan mahkeme süreçleri nedeniyle zor günler geçiren DP’de, “Genel Başkanvekilinin gelip görüşmeler yaptığından haberi olmayan teşkilat” sıkıntısına yol açtığı izlenimi edindik.