CHP İl kongresi tamamlandı… İşte Gürhan Akdoğan başkanlığındaki yeni il yönetim kurulu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugün Almira Otel salonunda yapılan ve Bursa’da bugüne kadar yapılmış en düzenli siyasi parti kongresi olarak kabul ettiğimiz olağan il kongresi sonuçlandı.
Kongreye…
632 delegenin katılması gereken kongre az fire ile açıldı. Fakat, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın konuşmasının ardından, kongrenin tek adaylı olması nedeniyle delegelerin bir kısmı salondan ayrıldı.
Böylece…
422 delege oy kullanırken, seçime tek aday giren Gürhan Akdoğan’ın listesine 366 oy çıktı. 56 delegenin de boş oy verdiği görüldü.
Bu arada…
CHP Mustafakemalpaşa örgütünün eski milletvekili Mehmet Küçükaşık’a listede yer verilmemesi, Mudanya ve Gemlik örgütlerinin de listeye tepki olarak salondan ayrıldıkları kulaklara fısıldandı.
Aslında…
Tek adaylı kongrelerde bu tür duygusal tepkiler ve delegelerin bir kısmının oy kullanmadan salondan ayrılmalarına sık sık rastlanıyor.
İşte…
Böyle bir ortamda tamamlanan CHP İl kongresinde, Gürhan Akdoğan başkanlığındaki yeni il yönetim kurulu şöyle oluştu:
Ertan Aksoy, Fatma Altay, Özcan Altınay, Yalçın Aras, Reşat Çelik, Funda Çetin, Kazım Dalgıç, Şenay Demiray, Sami Erol, Kemal Ertaş, Onur İçer, Hatice İnan, Aykan Kurkur, Ali Küçüksarı, Selim Lümalı, Mesut Savaşkan, Abbas Soğucak, Necmettin Su, Feridun Tetik, Fırat Yılmaz.