CHP’den Bükköy harekatı… Kemal Kılıçdaroğlu madencilerin sorunlarını dinlemek için geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa örgütünde bir yandan kongreler süreci işlerken, diğer yandan İl Başkanı Gürhan Akdoğan sosyal süreçlere katkı koyacak, toplumun sorunlarını dile getirmesini sağlayacak organizasyonlara imza atıyor.
Örneğin…
Toplumsal sorunları dile getirme kapsamındaki organizsyonlar kapsamında, 10 Aralık 2009 akşamı grizu patlaması sonucu 19 madencinin can verdiği Mustafakemalpaşa’ya bağlı Bükköy’deki maden faciasını bu kez facia sonrası yaşanan dramla masaya yatırıyor.
Anımsanacağı gibi…
19 madencinin can verdiği kaza sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kapatılan maden ocağında çalışan 110 işçi işsiz kaldı. Bu kazadan kurtulan bazı işçiler ise, iş buldukları Balıkesir’e baplı Dursunbey’deki maden faciasında yaşamlarını yitirdiler.
İşte…
Madenin kapatılmasından sonra işsiz kalanların sorunlarını gündeme taşıma kararı alan CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, 06 Mart 2010 Cumartesi günü CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı’nda toplantı düzenledi.
Bükköy’deki 110 madenci ailesinin yanı sıra Dursunbey’den de madenci ailelerinin katılacağı toplantının bir de sürpriz konuğu olacak:
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu.
Cumartesi günü saat 13.00’te yapılacak toplantıya katılıp madencilerin sorunlarını dinleyecek olan Kılıçdaroğlu daha sonra Bükköy’e geçecek ve hem kapatılan maden ocağında incelemeler yapacak, hem de bölge sakinleriyle görüşecek.
Kılıçdaroğlu aynı akşam CHP İnegöl İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret ettikten sonra Ankara’ya dönecek.
Toplumun güven duyduğu siyasetçiler arasında yer alan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplantı ve maden ocağındaki incelemeleri sonrasında sorunu TBMM’den gündeme getirmesi bekleniyor.