Bursaspor’un şampiyonluk yürüyüşünde taraftarlar özel organizasyon yapıyor, Anadolu’dan destek yağıyor

Artık herkes görüyor ve kabul ediyor… Bursaspor’un gittiği bu yolun sonu şampiyonluk.
Takım güzel… Başında inanmış bir teknik adam var. Üstelik teknik adamın ayakları yere sağlam basıyor. O yere sağlam basınca da futbolcular aynı şekilde tavır sergiliyorlar.
Rakiplerini de tek tek devirmeye devam ediyorlar.
Kolay değil…
Bu sezon İstanbul deplasmanlarından hiç elleri boş dönmediler. Hepsini kazanıp geldiler.
Gittiler…
İnönü Stadı’nda Beşiktaş’ı yenip geldiler. Sonra Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda, 2-0 geriden geldikleri maçta Fenerbahçe’yi yerle bir ettiler. Ardından Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda Kasımpaşaspor’u geçtiler.
Nitekim…
Bugün yaygın medyanın spor yazarları da bu gerçekten hareket ederek her hafta Bursaspor’un şampiyonluk ihtimalinin biraz daha arttığı yorumlarını yazıyorlar, söylüyorlar.
İstanbul gazetelerinin spor sayfaları, televizyonların spor bültenleri artık yeşil-beyaz başarı öyküsü haberlerini duyuruyorlar.
Şimdi önümüzde gelecek hafta oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Galatasaray maçları var.
Ali Sami Yen’deki Galatasaray maçı biraz daha önem taşıyor. Çünkü, şampiyonluk yolundaki rakiplerden biri.
Hiç kuşku yok ki…
Bursaspor hem bu iki İstanbul deplasmanından, hem diğer maçlardan alnının akıyla çıkacak ve bu sezonu Anadolu’nun gönlünü kazanarak şampiyon bitirecek.
Nedeni ortada…
Bursaspor’a bugün için Anadolu’nun her köşesindeki takımların taraftar gruplarından destek mesajları yağıyor.
Örneğin…
Facebook’taki Bursaspor Fan sayfasına şöyle bir göz attığımızda, karşımıza Tarsus İdman Yurdu, Mersin İdman Yurdu, Balıkesirspor, Manisaspor, Boluspor, Sakaryaspor, Kütahyaspor, Denizlispor, Sivasspor, Samsunspor, Çorumspor, Kardemir Karabükspor takımları taraftar gruplarının destek ve başarı mesajları çıktı.
Liste uzayıp gidiyor. Üstelik daha da uzayacağı görülüyor.
Söyleyeceğimiz şu:
Bursaspor arkasına Anadolu takımlarının da ilgisini, sempatisini, desteğini alarak yürüyor.
Bunu çok önemli bir gelişme olarak kabul ediyoruz.
Bu arada…
Gelinen noktada Bursaspor’un daha önce de ligde lider olduğunu anımsatan dostlara rastlıyoruz.
Doğru…
Bursaspor daha önce de birinci ligde lider oldu ama bu kez durum farklı. Çünkü anımsanan o liderlikler, ligin başladığı ilk haftalarda oluyordu. Şimdi şampiyonluğa yürüyen bir takımımız var ve herkes de onun başaracağına yürekten inanıyor.
Bakın…
Bursa kenti de bu şampiyonluğa inanmış durumda. Büyükşehir Belediyesi’nin kentin ana caddelerine astığı Bursaspor bayrakları dalga dalga her yere yayıldı. Bursa bu görüntülerle festival havasına girdi.
Doğrusu istenirse…
Son dönemde değişik alanlarda darbeler yiyen bir kent halkının da böyle bir coşkuya, morale ihtiyacı vardı.
Çarşılarda dükkanların kapılarında yeşil-beyaz bayraklar dalgalanıyor. Bu satırları yazarken baktığımız pencerenin tam karşısında, Ataevler’de iki site arasına asılmış dev Bursaspor bayrağı nazlı nazlı sallanışını izliyoruz.
Yanı sıra…
Bursaspor ürünlerinin satıldığı Bursastore mağazaları günün her saati dolup taşıyor.
En önemlisi…
Artık yeşil-beyaz Bursaspor bayrağı bulmak mesele haline geldi. Herkes bayraklarını şimdiden hazırlıyor. Çünkü takımının şampiyon olacağına inanıyor.
İşte…
Böyle bir ortamda bir yandan da İstanbul organizasyonları yapılıyor. Facebook’ta bugün, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda haftaya cuma akşamı oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına gidecek taraftarlar için Bursalı şehirlerarası taşıma firmaları Kamil Koç ve Nilüfer’e yapılan çağrıları okuduk.
Bir şey daha…
İstanbul’dki maça gitmek üzere şimdiden işyerlerinden izin alanların olduğunu, hatta yıllık izninin bir bölümünü kullanarak maça gitme planları yapanları duyuyoruz.
Bursa inandı bir kere. Yolumuz açık. Çünkü, bu yolun sonu şampiyonluk.