Aydınlar Ocağı ile Osmangazi Yörük Türkmen Derneği’nde yeni yönetimler işbaşında

Sivil toplum örgütleri arasında, düşünce platformu anlayışıyla çalışanlar da var. Aydınlar Ocağı bu yapıdaki sivil toplum örgütleri arasında, fikir dünyamızın önemli kuruluşlarından biri olarak dikkat çekiyor.
Bugüne kadar…
Uzmanlaşmış ve kamuoyunun tanıdığı konuklarını konferanslarla ağırlayıp üyeleriyle buluşturan ve “milli manevi değerlerimiz doğrultusunda Türk milliyetçiliği fikrini savunarak ülke sorunlarına sahip çıkan” çalışmalarıyla bilinen Aydınlar Ocağı’nda, geçtiğimiz günlerde kongre yapıldı.
Kongrede …
Tek listeyle gerçekleştirilen seçimler sonucu İhsan Bilgili başkanlığında yeni bir yönetim kurulu oluştu.
Bilgili başkanlığındaki yeni yönetimde Cafer Genç başkan yardımcısı olurken, Şaban Yanıklar muhasip, Hüseyin Durukan ise sekreter olarak görev aldılar.
Ayrıca…
İhsan Akar, Recep Şahin, Selim Şerif, Mehmet Ziya Arslan, İbrahim Ünal Avşar, Mehmet Çetin, Ramazan Cinci, Zeki Saygılı, Hüsnü Aydın, Hayati Selamet de yeni yönetimde üye olarak yer aldılar.
Aydınlar Ocağı’nın genel merkezi 1970 yılında Prof. Dr. İbrahim Kafesoğlu’nun başkanlığında kurulmuş, Bursa Şubesi de 1985 yılında açılmıştı.
Bununla birlikte…
Bursa’da sicil toplum örgütleri arasında hareketli çalışmalarıyla bilinen ve şubeleri de olan Osmangazi Yörük Türkmen Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği de kongre yaptı.
Dernek kongresinde Dinçer Akyel yeniden Genel Başkan seçilirken, Türkan Genç, Özcan Gönülal ve Baki Koçlu genel başkan yardımcısı,  genel başkan yardımcısı, Kadriye Pakten muhasip, Mehmet Emir taşra sorumlusu, Erdal Eren ise sosyal işler sorumlusu olarak görev aldılar.
Yönetimin yedeklerinde yer alan Ramazan Üstün etkenlik ve organizasyonlar, Canan Tek kültür ce araştırmalar, Remzi Özbey teşkilatlanma ve şubeler sorumluluğu üstlendiler.
Kemal Dalkılınç, Rıza Sancak, Şerafettin Tosun ve Yılmaz Kaşmir de yedek üye oldular.
Osmangazi Yörük Türkmen Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği denetleme kurulu ise Doğan Özkan, Enver Aydın, Çiğdem Yavaş’tan oluştu.