Acemler’de bitmeyen yol düzenlemesi bezdirmişti, şimdi de garip asfalt yaması sorun oldu

Acemler’de trafik sıkışıklığını çözmek için Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği yolu genişletme projesi gerçekten de sorun çözücü ve doğru bir projeydi.
Nitekim…
Artık Acemler’de eskisi gibi trafik sıkışmıyor, kaza gibi nedenler dışında araçlar belli bir hızda akıp gidiyor.
Ama…
Yolun yapımı beklenenden ve planlanandan uzun sürdü. Sonra yolun genişletilmesi bitti, bu kez kenarlara ve orta refüje bordür taşı döşenmesi işi uzadı gitti. Hele orta refüjün kenarına konan tabelalar araç sürücülerinin resmen kâbusu oldu.
Neyse ki…
Herkesi canından bezdiren yol genişletme çalışması bitti, bordür taşları döşendi, sürücüler için büyük tehlike oluşturan uyarı levhalarının da çoğu kaldırıldı.
Fakat…
Yolun özellikle ortada genişletilen bölümüne yapılan asfalt yaması tam bir felaket.
Bir kere…
Yapılan yamanın seviyesiyle, eski asfaltın seviyesi aynı değil. Sonra, yama yapılan bölümler eğri-büğrü olmuş. Sanki “biri orada asfalt yaması yapmayı öğrenmiş gibi” bir görüntü ortaya çıkmış.
Oysa…
Genişletme sırasında kırılan asfaltın üzerine elle yama yapmak yerine, yolun asfaltı makinayla kesilebilir ve yerine kurallara uygun şekilde düzgün asfalt serilebilirdi.
Açıkça söylemek gerekirse…
O yama Bursa’ya hiç yakışmamış. Dahası, marka kent yapma çabalarına da uymuyor.
Sanırız…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe buradan geçerken orta refüj kenarlarındaki asfalt yaması sorununu görürse gereğini yapar.