68 kişinin rozet yerine “sarı kaşkol” taktığı toplu katılımla moral bulan TDH, sahaya çıkıyor

Adil Gökçadır’ın kan değişikliği harekatıyla İl Temsilcisi olarak görevi devraldığı toplantıdan sonra Türkiye Değişim Hareketi ikinci kez Bursa medyasının önüne çıktı.
Bu da…
Değişik partiler ve sivil toplum örgütlerinde görev yapmış, Bursa’nın tanınmış isimlerinden 68 kişinin TDH’ya toplu katılım töreniydi.
Üstelik…
Bugünkü tören, diğer partilerin yaptığı toplu katılımlardaki uygulamadan farklı gerçekleşti.
Normalde…
Siyasi partilere katılanlara rozet takılır. Fakat TDH bugün yaptığı toplantıda, katılanlara rozet yerine Hareketin lideri Mustafa Sarıgül ile özdeşleşen ve kenarında marka olarak Mustafa Sarıgül imzasının yer aldığı sarı kaşkol taktı.
Bununla birlikte…
Gerek TDH’nın yöneticilerinde, gerek katılanların çoğunluğundaki sarı kravatlar da dikkat çekiciydi.
TDH İl Temsilcisi Adil Gökçadır’ın görevine ısındığını gösteren rahat konuşması ve sunumunun yanında, yaptığı espriler gündeme damgasını vurdu.
Sarıgül’ün selamını ileterek konuşmasına başlayan Gökçadır, merkeze doğru dönük ve sosyal demokrat bir hareket/parti oldukları vurgusunu yaptı.
Yine…
Hazırlanan toplantı protokolu masasında İl Temsilcisi Adil Gökçadır’ın yanında Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez ve TDH İlçe başkanlarının yanı sıra, İl Kadın Kolu Başkanı Belkıs Aktuğ ve İl Gençlik Kolu Başkanı Cem Karadağ yer aldılar.
TDH’nın Bursa İl Yönetim Kurulu üyeleri ise ayrı bir masada oturdular.
Toplantıda…
Anavatan Partisi’nde siyaset yapan Cengiz Fidanlar, Feridun Topuz, Rıdvan Şener, Metin Avcı, Nazım İpek, Mehmet Genç ve Levent Ulukardeş; Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapan Mustafa Şenyurt, Hüsnü Taş, Mustafa Güven, Necmettin Sarısaltık, Ertan Demirel ve Osman Erk; Demokratik Sol Parti’de siyaset yapan Harun Bayrak, Kemal Pehlivan; Demokrat Parti kadrolarından Hilmi Sancar, Ali Berker Akıncı ve Afet Gürorman da rozet yerine kaşkol takarak TDH’lı oldular.
Geçmişte CHP’de siyaset yapan ama başından beri hareketle birlikte olan Necdet Sağır da bugün resmen TDH’lı oldu.
Ayrıca…
Artvinliler Derneği Başkanı ve Dünya Artvinliler Federasyonu Başkanı Ömer Ayık’ın yanı sıra, Hüseyin Yeter, Hasan İzer, Özcan Doğu Karadayı, Tufan Uzaslan, Haydar Ölmez, Günay Çetin, Başak Beken, Sema Bütün, Gülay Şahin, Aysel Uraslı, Emel Demirel, Meral Eser, Mustafa Köse, Ertuğrul Yavuz, Mehmet Güleç, Necati Gezer, Yılmaz Budakoğlu gibi işadamlarıyla sivil toplum örgütü yöneticileri de TDH’ya katılmış oldular.
Bugünkü toplantıda TDH Bursa İl Temsilcisi Adil Gökçadır, halen görevde olan İl Yönetim Kurulu’nu ise şu şekilde tanıttı:
Kazım Can, Rahmi Ay, Adnan Elçin, Ahmet Tuzak, Ahmet Tufan, Ali Can, Alpaslan Turan, Ayhan Turan, Bülent Aydemir, Bülent Karayel, Coşkun Subaşı, Erhan Ençok, Fecri Bilgin, Korkut Aktaş, Mesut Çiftçi, Mutlu Yüksel, Nebi Ulusoy, Neriman Aslan, Nizamettin Çakır, Nurettin Sarı, Okan Koduman, Olcay Duman, Osman Bağcı, Özcan Sönmez, Özer Güleç, S. Fahri Şahiner, Salih Taban, Şenol Subaşı, Turgay Özdemir ve Turgut Özkan.
Bu arada…
Konuşması sırasında TDH Eski İl Temsilcisi Şenol Seven’i dün akşam telefonla arayıp toplantıya davet ettiğini kaydeden Adil Gökçadır, buna karşın Seven’in Isparta’da olması nedeniyle katılamadığını, ancak selam ve sevgilerini gönderdiğini söyledi.
Fakat…
Seven’in yönetiminde ve yakın kadrosu olarak TDH’da yer alan DSP’nin eski il başkanlarından Ayhan Turan ile yıllarca DYP’de yönetimlerde görev yapan Bülent Aydemir ve TDH Genel Merkezi’nin il temsilciliği önerdiği Turgut Özkan’ın toplantıda bulunmamaları hem dikkat çekti, hem yorumlara yol açtı.