15 yıldır DYP/DP Osmangazi’de parti müdürlüğü yapan emektar Erol Karabayır’a sürgün gibi Nilüfer görevi

Siyasete, daha doğrusu Doğru Yol Partisi içinde aktif siyaset yapmaya İsmet Yılmaz’ın Osmangazi İlçe Başkanı olduğu dönemde DYP Osmangazi Gençlik Kolları’nda başladı.
Sonra…
1996 yılında İlhan Parseker kongre kazanıp DYP Osmangazi İlçe Başkanı olduğunda, Erol Karabayır’ı da parti müdürü olarak görevlendirdi.
O günden bu yana Erol Karabayır ile DYP Osmangazi özdeşleşti.
Dahası…
Aradan geçen 15 yılda Erol Karabayır partinin her şeyini gözü kapalı bilen adam haline geldi. Partide kim kimdir, hangi mahallede kimler üyedir, kimler delegedir sorularına bilgisayar kaydı gibi cevap verebilen bir parti müdürü olarak görev yaptı.
Nitekim…
Parseker’den sonra göreve gelen ilçe başkanları Mehmet Kara, Mehmet Şirin, Nevzat Kocakurt, Ali Kamil Goral ve Ahmet Hilmi Sancar onunla çalışmaya devam ettiler.
Doğru da yaptılar, çünkü DYP/DP’nin emektarı Erol Karabayır’ın yerine parti müdürü bulmak kolay değildi. O da görevinin hakkını yerine getirdi.
Ne var ki…
Karabayır’ın yıldızı, DP-Anavatan birleşmesi sonrası yeniden yapılanma sürecinde göreve gelen Muharrem Şenocak ile barışmadı.
Şenocak atamasının ardından Parti Müdürü Erol Karabayır’a birlikte çalışmak istemediğini, kendi kadrosunu oluşturmak istediğini samimi olarak söyledi.
Fakat…
Araya giren parti büyüğü hatırlı abilerin uyarılarıyla Karabayır görevine devam etti.
Daha doğrusu…
Bizler böyle olduğunu sanıyorduk.
Meğer…
Mahkeme kararıyla DP Osmangazi’ye kayyum atanmasından sonra Erol Karabayır’a, karşıdan bakıldığında sürgün gibi gözüken Nilüfer görevi verilmiş.
Görevi de…
“Nilüfer İlçe 5 aydır açılmıyor, orayı bir toparlayıver” diyerek İl Başkanı Ayhan Barışıcı vermiş.
Gelişmeleri bilenler, Barışıcı’nın yaptığı görevlendirmeyi formül bulma olarak yorumluyorlar.
Yorumlamakla kalmayıp, “Erol Karabayır 36 gündür DP Nilüfer İlçe’de sürgünde” diyorlar.
Gerekçe olarak da…
“Erol’un 15 yılı Osmangazi’de geçti. Osmangazi’de partinin her şeyini ve tüm üyelerini bilir. Ama Nilüfer’i tanımaz. Üstelik Nilüfer’in eski ilçe başkanları Ömer Seymen ve Nevzat Aslan sık sık ziyaretine giderlerken yeni başkanla 36 gündür tanışamadı bile” diyorlar.