Uzunca süredir unutulmuştu… AK Parti yeni bir hamleyle ilçe danışmalarda teşkilata açılımı anlattı

Hükümet, ülkenin gündemine açılım konusunu çok hızlı bir şekilde getirdi. Genel olarak Kürt açılımı olarak kamuoyunun algıladığı konuyu insan hakları konusunda adıma dönüştürmek üzere demokratik açılım haline getirmek için projeler geliştirildi.
Nitekim…
Gazeteciler ve aydınlarla toplantılar yapıldı. Konuyla ilgili olarak görüşler alındı.
Doğal olarak…
Muhalefet partileri sert tepki gösterdiler ve açılımı ülkenin bölünmesi girişimi olarak yorumladılar. Bu da kamuoyunda bölünmelere ve karşıt görüşler oluşmasına yol açtı.
Gerçi…
Yine de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmalarında “çıkılan yoldan dönülmeyeceğini” söylemeye devam etti ama açılım projesi kapsamında Kandil’den inenlere yapılan karşılama kamuoyunun açılıma karşı olmasını getirdi.
Zaten…
Süreç de o noktada tıkandı.
Uzunca bir süredir iktidar partisi de, muhalefet partileri de konuya yaklaşmadı.
Fakat…
Cumartesi günü Başbakan Erdoğan’ın sürpriz bir hamleyle sanatçılara açılımı anlattığı toplantı bir anda kamuoyunun ilgisini neredeyse unutulmuş olan açılıma çevirdi.
Ne var ki…
Önümüzdeki yakın sürecin yine en önemli gündem maddesini oluşturacağı anlaşılan açılım konusunda cumartesi günü sanatçılarla yapılan toplantı aradan sonraki ilk adım değil.
Çünkü…
AK Parti bu yeni hamleyi ilk olarak ilçe danışma toplantılarında yaptı.
Genel Merkez’in genelgesi doğrultusunda, yoğunlaştırılmış tempo sonucu bir haftada tamamlanan ve aile içi havasında geçen ilçe danışma toplantılarının tamamında teşkilatlara açılım anlatıldı.
Yani…
AK Parti kamuoyu önünde sanatçılara anlatmadan önce, açılım konusunda önce teşkilatlarını bilgilendirdi.
Böylece…
Siyasetin tabanla, yani halkla temas noktası olan teşkilatlar hükümetin ne yapmak istediği konusunda bilgilendirildi. Bundan sonrasında, birinci ağızlardan konuyu öğrenen teşkilatlar kendi bölgelerinde gittiklere yerlerde ve temas kurdukları ortamlarda açılımı anlatacaklar.
Bu da…
Siyasi mekanizma olarak sistemin doğru işletilmesi anlamına geliyor.
AK Parti’nin önünde şimdi il danışma toplantısı var. Pazar günü Buttim’de yapılacak toplantıda açılımı bu kez Devlet Bakanı Faruk Çelik’in anlatması bekleniyor.
Ancak…
Çelik’in programında bakanlığıyla ilgili bir yurt dışı etkinliği olduğu için, yerine bir başka bakan ya da Genel Merkez’den genel başkan yardımcısı da gelebilir.