Türkiye Partisi İl Başkanı İlyas Kara’dan Erdoğan’a: “Sonuna kadar gidin Sayın Başbakan”

İlginç olduğu kadar kamuoyunu sarsıcı gelişmelerin peş peşe geldiği süreçte siyasetin de kendi içinde dalgalanmaları gözleniyor.
Doğal olarak…
İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi bu sarsıcı gelişmelerin odağında kaldı.
Fakat…
Bugün TBMM kürsüsünden BDP Milletvekili Sırrı Sakık’ın zamanlama olarak pek çok kişiye ilginç gelen iddiaları, Baykal tarafından jet hızıyla cevaplansa bile siyasetin kaynayan kazanı içine bir anda Cumhuriyet Halk Partisi’ni de çekiverdi.
İşte…
Böyle bir ortamda Türkiye Partisi Bursa İl Başkanı İlyas Kara’dan durum tespiti de içeren bir açıklama geldi.
“Son günlerde yaşanan gerginlikler ülkeyi, sonunun nereye varacağını bilmediğimiz bir yola sürüklüyor” diyen Kara öncelikle şuna dikkat çekti:
“Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir olay oldu ve bir savcı başka bir savcıyı gözaltına alarak yargıda kriz yaşanmasına neden oldu. Suçun ne olduğu net olarak belli değil, ortada bir şey yok.”
Düşüncesi şu:
“Gözaltına alınan savcının bence asıl suçu yetkileri dahilinde görevini yapmasıdır. Cemaatleri kurcalaması. Müsaade etselerdi kim bilir altından ne gibi kirli ilişkiler çıkacaktı. Fakat devletin Bakanı soruşturma başlamadan olaya telefonla müdahale etti.”
Sonra da doğrudan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu:
“Sonuna kadar gideceğiz diyen Sayın Başbakan, niçin bu davanın da sonu kadar gitmiyorsunuz? Yoksa önünüzde engeller mi var?”
Ardından…
Kamuoyunun da ilgiyle izlediği bir başka gündem konusuna geçti:
“Hafta başında emekli ve muvazzaf subaylar Balyoz Darbe Planı’nı hazırladıkları iddiasıyla gözaltına alındı, bazıları tutuklandı. Umarım ki bu iddiaların asıl amacı Türk Silahlı Kuvvetlerimizi yıpratmak değildir.”
Yine Başbakan Erdoğan’a sordu:
“Kaç yıldır aklınız nerdeydi Sayın Başbakan? Yoksa HSYK’nın aldığı karar sonrası savcının yetkilerine karşılık olarak mı bu operasyon yapıldı? Demokrasi bu mudur?”
Sonra da…
AK Parti milletvekillerinden bazıları hakkındaki dokunulmazlıkların kaldırılması istemli fezlekeleri gündeme getirdi ve Erdoğan’a şöyle seslendi:
“Dokunulmazlıkları kaldırın da demokrasinin herkese eşit işlediğini görelim. Bu konuda sonuna kadar gidin, biz de sizi alkışlayalım Sayın Başbakan.”