TDH Genel Merkezi tanışmak için Adil Gökçadır’ı Ankara’ya davet etti ama…

Bu sitede yayınlanmış yazılarımıza geri dönüp baktık… 30 Ocak 2010 günü bir son dakika gelişmesi olarak şu başlığı atıp gelişmeyi duyurmuşuz:

…ve Mustafa Sarıgül Bursa’da aradığı yeni il başkanını çabuk buldu: Adil Gökçadır.

Yazıda…
TDH adına Bursa’nın tanınmış sanayicilerinden Adil Gökçadır’a il başkanlığı önerildiği, onun da kabul ettiği bilgisine yer verdik.

Gördüğümüz kadarıyla…
Şenol Seven’in görevden alınmasıyla başlayan yeni süreçte TDH’nın bu eğilimi siyaset kulislerinin yoğun ilgisini çekti.

Nitekim…
15 gün öncesine ait haberimiz şu an bile bu sitenin en çok okunanlar bölümünde yer almaya devam ediyor.

Gerçi…
Paralel süreçte başka gelişmeler de oldu. Örneğin, Şenol Seven’in arkadaşlarıyla vedalaştığı il yönetim kurulu toplantısında, “yeni il başkanının yönetimden İrfan Demirdüzen olması” için temenni kararı çıktı.

Yanı sıra…
Seven’in yönetiminde yer alan Avukat Turgut Özkan da hafta içinde Ankara’ya çağırıldı ve “teşkilattan gelen bir isim olarak” il başkanlığını kabul etmesi istendi.

Ama…
Özkan iş yoğunluğu ve işiyle ilgili taahhütleri nedeniyle görev kabul edemeyeceğini bildirdi.

Aslında…
Bu arayışlara da gerek yoktu. Çünkü Bursa’daki görüşmelerde Adil Gökçadır’a il başkanlığı önerilmiş, o da kabul etmişti. Hatta yönetimini oluşturma çalışmalarına bile başlamış, bir çok isme yönetim kurulu üyeliği önerisi götürmüştü.

Buna karşın…
Gökçadır
gelişmeleri sükûnetle izledi ve TDH lideri Mustafa Sarıgül’le görüşmek üzere İstanbul’a çağırılmayı bekledi.

Fakat…
Görüşme çağrısı İstanbul yerine, “önce bir tanışalım” düşüncesiyle Ankara’dan geldi.

Bu sabah…
Eşi Ayşe Gökçadır ile birlikte Bursa’dan yola çıkan Adil Gökçadır öğleden sonraki saatlerde Ankara’da TDH Genel Merkezi’nde Genel Sekreter Hasan Aydın ve Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Eker ile bir araya geldi.
Görüşme öncelikle tanışma içerikliydi.

Bununla birlikte…
Aydın ve Eker görüşme sırasında, “Sizinle ilgili çok güzel bilgiler ulaştı. O nedenle il başkanlığını üstlenmeniz konusunda bizim aramızda da bir konsensus oluştu” dediler.

Sonra da…
TDH’nın bugünü, gelişimi ve yarını üzerine sohbete geçildi. Bu sohbet yemekte de sürdü. Aydın ve Eker partileşme sürecindeki TDH’nın ilkelerini ve hedeflerini anlattılar, Gökçadır da izlenimlerini aktardı ve bazı önerilerde bulundu.

Edindiğimiz izlenime göre…
Gökçadır’ı önümüzdeki hafta içinde Mustafa Sarıgül de davet edecek. Gökçadır da bu görüşmede edineceği izlenime bakarak TDH Bursa İl Başkanlığı konusunda bir karar verecek.