Sınıftaki çocukların tartışmasına gülerken Vali Harput’a haksızlık yapıldı

Orhangazi ilçesindeki Atatürk İlköğretim okulunda, sınıfa söz dinletemeyen sınıf başkanı ve yardımcısının görüntüleri internet ortamında büyük ilgi görünce, Türkiye gündemine geldiler.
Sınıf başkanı ile yardımcısının, sözlerini dinlemeyen sınıfa sitemlerini öğretmen kamera ile kaydetmiş ve internet ortamında da paylaşıma açmıştı.
Doğrusu istenirse…
İki küçük çocuğun ağlayarak da olsa bilgiç ifadelerle sınıftaki arkadaşlarına çıkışmaları başlangıçta hepimizin hoşuna gitti.
O nedenle…
İzleyen herkes, “Büyümüşler de küçülmüşler” yorumu yaptı.
Dahası…
Görüntüleri izlerken, çocukların öğretmenini de çok takdir ettik.
Çünkü…
Sınıf başkanının şikayetiyle sınıfa yönelik tavır takınmaktansa, onları daha bu yaşta düşüncelerini dile getirmeye ve kendi kişiliklerin korumaya yönlendirmesi eğitim adına çok önemliydi.
Ne var ki…
İki küçük çocuğun katıldıkları televizyon şovunda “öğretmenlerinin programa katılmasına izin vermediği gerekçesiyle Bursa Valisi Şahabettin Harput’a yönelik” söyledikleri, program sunucunun da buna müdahale etmemesi keyifleri kaçırdı.
Bu sözler elbette önceden planlanmış olamaz. Kuşku yok ki, küçük çocuk o an aklına geleni söyledi.
Fakat…
İnternet görüntüleriyle başlayan televizyon şovunun Vali Harput’a haksızlığa dönüşmesi gerçekten talihsizlik.
Biz de…
Kent gazetesindeki yazısında, “Tam bir eğitim fedaisi gibi çalışan, kendini eğitime adayan Vali Şahabettin Harput’a haksızlık yapıldı” değerlendirmesini yüreklice dile getiren Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu’na aynen katılıyoruz.
Kaldı ki…
Türkiye-Ermenistan futbol milli maçı öncesi, sırası ve sonrasında yaşanan Azerbaycan bayrağı krizi nedeniyle Vali Harput ile Kamu-Sen İl Temsilcisi Türkoğlu karşı karşıya kalmışlar, bu süreç sonunda da Türkoğlu ve iki arkadaşı hakkında dava açılmıştı.
Buna karşın…
Türkoğlu’nun bir yanlışa karşı çıkması yanında, yapılan haksızlığı dile getiren tek kişi olmasını da ayrıca önemsedik.
Gerçekten de…
Vali Harput kendini eğitime adadı, Bursa’nın eğitim sorunlarının çözümü için inanılmaz bir istekle çalıştı.
Nitekim…
Daha iki hafta önce 2009 değerlendirme toplantısında Bursa medyasının karşısına çıktığında, “2009’un Bursa’da eğitim için altın yıl olduğunu” söylerken mutluluğu salona yansıyordu.
Aradan iki hafta geçtiğinde, kamuoyu önünde gelinen duruma bir bakın. Vali Harput bunu gerçekten hak etmedi.