Sena Kaleli önderliğinde kurulan Bursa İçin adlı dernek yola Millet Mahallesi’nden çıktı

Gerçi… Derneğin ilk adımı olarak kurucular buluşması şeklinde geçen ve hem tanışma, hem de fikir alışverişi şeklinde planlanan ilk toplantı bazı sıkıntılara yol açmıştı.
Fakat…
İlk kez bir araya gelenlerin “Yoksa biz siyasi hedefli bir çalışmanın içine mi çekiliyoruz?” kaygısına,  Sena Kaleli’nin 29 Mart’ta Büyükşehir Adayı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise “Siyaset yapmak istiyorsa buyursun gelsin, partinin siyaseti dışarıda mı yapılacak?” tepkisine yol açsa da Sena Kaleli çalışmalarını sürdürdü.
Bu sabah da…
Bursa İçin adını taşıyan derneğin kuruluşunu resmen açıkladı.
Dernek…
Öncelikle “Bursa’da halkın demokratik ve hukuksal haklarını kullanabilmesi, taleplerini özgürce ortaya koyabilmesi, her platformda söz ve karar sahibi olabilmesi, yaşadığı yere sahip çıkması, toplumsal konulara duyarlı ve sorumluluk sahibi olmasını sağlamayı, sivil bir anlayışla yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, çok ortaklı yönetim tarzının belirlenmesini” amaçlıyor.
Yani…
Kısacası, adı gibi Bursa İçin insanları bir araya getirmeyi hedefliyor.
Aslında…
Siyasetin de temel çıkış noktasını oluşturan bu amaç ve hedefler, kuşku yok ki aynı kulvarda faaliyet gösteren diğer sivil toplum örgütleri arasında Sena Kaleli ve arkadaşlarına ayrı bir yer açacak.
Bu noktada…
Kaleli’nin ve onunla birlikte hareket edenlerin yaşadıkları kenti düşünme, sahip çıkma ve kent için üretme çabalarına sonuna kadar destek veriyoruz ve saygı duyuyoruz.
Bununla birlikte…
Bursa İçin yola çıkarken açıklamanın yapıldığı yer de dikkat çekici:
Millet Mahallesi.
Üstelik…
Derneğin tanıtım toplantısının yapıldığı Kent Kıraathanesi’nin üst tarafında Vatan Mahallesi, hemen yan tarafında ise Ulus Mahallesi bulunuyor.
Yani…
Vatan-Millet-Ulus üçgeninin orta yerinde Kent Kıraathanesi seçimi espri olarak dikkat çekiciydi.
Ayrıca…
Kaleli’nin Millet Mahallesi’nin Kent Kıraathanesi’nde yaptığı toplantıda Bursa için hedeflerini anlatırken geniş bir Bursa İçin projeksiyonu yaparken “sine-i millette yaşayacağız” demesi de ilgi çeken bir başka nokta oldu.
Bursa için düşünecek, proje üretecek, kenti düşünecek bir dernek olarak Millet Mahallesi’nden yola çıkan Bursa İçin derneğinin 42 kurucu üyesi arasında Bursa’nın yakından tanıdığı isimler var.
İşte kurucular listesi:
Akın Poroy, Ahmet Hikmet Sönmez, Ali Berk Sayar, Ali Yavuz Kaya, Aytaç Toker, Banu Savu, Celal Boyoğlu, Cengiz Devletkuşu, Elif Doğru, Esin Berker, F. Belgin Gökçe, Fahrettin Gülener, Faruk Balcı, Fatma Yeşim Erbakan, Fatmanur Ceyhan, Ferdi Yılmaz, Feyha Çelenk, Feyza Yücel, Halil Kılınç, Hüseyin Ertaş, İbrahim Koçer, İlker Aydın, İsmail Özdemir, İsmet Arıcı, Muharrem Armağan, Murat Günyüz, Mustafa Kocaibiş, Nedret Yayla, Nur Banu Öncel, Nurhan Tetik, Özlem Cebe, Raşit Gürbüz, Sena Kaleli, Serap Sayar, Sevil Pamirol, Sirem Aydınlar, Şaziye Öztürk, Şükran Arar, Tolga Yücel, Ulviye Yahya, Yusuf Fehmi Ozanoğlu, Zerrin Tığlıoğlu.
Ayrıca…
Toplantıda Bursa İçin derneğinin ilk üyeleri de açıklandı:
Asuman Burlu, Ayhan Zembilci, Ayşe Bektaş, Ayşe Karabulut, Cavit Aktaş, Cevdet Yüce, Ceyhun İrgil, Doğan Alakoç, Emin Dündar, Emir Birgün, Erdal Say, Esin İnce, Figen Yılmaz Yıldırım, Funda Güler, Hatice Aman, Hüsamettin Çınar, İsmail Peker, Levent Özdöşer, Nilgün Çelikel, Osman Ayradilli, Sabahattin Abi, Selim Argın, Serap Kaynaş, Sunay Şengezer, Teoman Atıcı, Yasemin Şenocak, Ziya Güney.