Sarıgül’ün özel projesi: Mehmet Gazioğlu’nu da istiyor

Mustafa Sarıgül liderliğini yürüttüğü Türkiye Değişim Hareketi’nin parti olarak ne zaman resmileşeceğini henüz açıklamadı.
Daha doğrusu, hareketin partileşme süreci ile ilgili verilen tarihler sürekli ertelendiği için, TDH’nın parti olarak ne zaman kurulacağı konusunda şu an net bir bilgi yok.
Buna karşın…
Sarıgül hareketi genişletip büyütecek katılımları sağlamak için çalışmalarını yürütüyor. Bir yandan da, Bursa’da olduğu gibi örgütlenme çalışmalarını elden geçiriyor.
Bu kapsamda…
Şenol Seven’in görevden alınması sonrasında sürdürülen temaslarla, Adil Gökçadır’a teklif götürüldüğü ve onun da kabul ettiği biliniyor. Bu bilgiyi 31 Ocak gününün ilk saatlerinde Bursa’da ilk kez buradan duyurup, paylaşmıştık.
Yanı sıra…
Gelişmeler doğrultusunda yeni yönetimi şekillendirecek görüşmeler sürerken, Sarıgül cephesinden yeni bir haber geldi.
Gelen haberlere göre…
Mustafa Sarıgül bizzat kendisinin yürüttüğü Bursa için özel proje kapsamında şu sıralarda Mehmet Gazioğlu’nu da harekete katmak için görüşmeler yapıyor.
Aslında…
Mehmet Gazioğlu yalnızca Bursa siyasetinin değil, Türkiye siyasetinin de önemli isimlerinden biri.
Biz onu…
Daha 1978 yılında Adalet Partisi Orhaneli İlçe Başkanı olarak tanıdık. İl Genel Meclisi Üyesi olarak kent siyasetindeki ilk çıkışına tanıklık ettik. Doğru Yol Partisi’nden milletvekili seçildiği günlerde yakından izledik.
Sonrasında…
Tansu Çiller ile birlikte siyasette ve DYP’de yükselişinin hızlandığı bir dönem oldu. O süreçte İçişleri Bakanlığı yaptı. TBMM Başkanvekili olarak görev yaparken, Cumhurbaşkanı’na da vekalet ederek görev alanını genişletti.
Milletvekilliği bitince hiç yüksünmeden Bursa’ya dönüp DYP İl Başkanı olarak yeniden teşkilat görevi aldı.
Son seçimde…
Yani 29 Mart 2009 yerel seçiminde DYP-DP misyonuyla yolunu ayırdı ve Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak kamuoyu karşısına çıktı.
Fakat…
Seçim sonrası, bazı toplantılara ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Bursa programına katılmasına karşın, MHP teşkilatlarıyla uyum ve kaynaşma sorunu yaşadığı için buradaki konumunu geliştiremedi.
Şimdi ise…
Sarıgül’ün davetini kabul ettiği takdirde önünde bambaşka bir yol açılacak.