Onur Öymen, CHP örgütüne Baykal’ın mesajını getirdi: Birbirinize düşmeyin, birlikte olun

Toplantıyı CHP İl Genel Meclisi Grubu organize etti. CHP’nin ilçe başkanlarıyla Büyükşehir Belediye Meclisi Grubu da katıldı.
Ayrıca…
İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve yürütme kurulunun yanı sıra, CHP Bursa milletvekilleri Kemal Demirel ve Abdullah Özer ile Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü de hazır bulundu. Toplantıya katılanlar arasında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de vardı.
İşte…
Bu toplantıda bize göre bugüne kadar dinlediğimiz en etkili konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen, ilk bölümdeki Bursa’ya yönelik değerlendirmelerinin yanında, ülke gündemine yönelik tespitlerini de aktardı.
Bu bölümde…
Ekonomik konulardaki eleştirilerinin ardından, “Şu anda Türkiye büyük bir tehdit altında” diyerek sözlerine başlayan Öymen, dün yapılan AK Parti il başkanları toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın medya patronlarına seslendiği ve “köşe yazarlarını denetim altına almalarını istediği” konuşmasına faşizm benzetmesi yaptı.
Yargının üzerinde büyük bir baskı oluştuğunu vurgularken de, istifa eden bir hakimden örnek verdi ve “Kim yapıyor bu baskıyı, Et Balık Kurumu mu?” diye sordu.
Yargının sınırda dağdan inenlerin ayağına götürüldüğünü anımsatırken “Silivri’de başka hukuk, Silopi’de başka hukuk” vurgulaması yaptı.
Sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye öyle bir dönemden geçiyor ki, bunun adı dünyanın her yerinde krizdir. Bu krizi iyi yönetemediğinizde kaos olur.”
Sonra…
Sözü seçime getirip AK Parti iktidarına seslendi:
“Bu tabloyu halk değiştirecek. Seçimle değişecek… Bu halk ilk seçimde sizi götürür. Götürecek de… Seçim hileleri de sizi kurtaramayacak.”
Ardından…
Parti örgütüne mesaj verdi:
“Benim buradan parti örgütümüze mesajım var. Böyle bir dönemde birlik olmalıyız. Ayağımızın altına muz kabuğu, karpuz kabuğu koymak isteyenler, bizi birbirimize düşürmek isteyenler var.”
Şunu aktardı:
“Ben sizlere Genel Başkanımızın da selamını ve mesajını getirdim. Genel Başkanımızın Bursa örgütüne büyük bir güveni var. O da birlik olmanızı istiyor.”
Mesajın nedenini şöyle açıkladı:
“Bu seçimi mutlaka kazanmak zorundayız ve kazanacağız. Bunun için sizlere güveniyorum.”