Önümüzdeki seçime MHP’nin keskin bakışını Deniz Bölükbaşı açıkladı: Ya etnik ayrışma, ya milli birlik

Ne zaman erken seçim konusu açılsa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ısrarla “Erken seçim yok, seçimler zamanında yapılacak, belki bir-iki ay öne alınır” diyor.
Buna karşın…
Muhalefet partileri de bu konu her açıldığında ısrarla “erken seçim olacak, iktidar bundan kaçamaz” diyorlar.
Özellikle…
Milliyetçi Hareket Partisi erken seçim isteğini baskıya dönüştürmüş durumda.
Çünkü…
Bir süredir teşkilatlarına “Kasım ayında seçim var, ona göre hazırlık yapın” mesajı veriyor.
Nitekim…
Bu sabah da MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı gazeteciler ve Türk dünyası derneklerinin başkanlarıyla yaptığı kahvaltılı toplantıda aynı noktayı vurguladı.
Konuya…
“AKP’nin siyasi hayatının sonuna geldiği görülüyor. Bu yıl seçim sandığının milletin önüne getirilmesi her bakımdan Türkiye’nin hayrına olacak” diyerek yaklaştı ve ifadesini sertleştirdi:
“Türkiye çok karanlık bir uçuruma sürükleniyor. Bunu önlemenin yolu seçimdir. Başbakan ne kadar direnirse dirensin, bu yıl sandık milletin önüne gelecek.”

Ardından…
“Karşımızda kaçan, ağlayan, Habur’un mimarı bir Başbakan var” dedi ve bir süre önce dağdan iniş projesi olarak ülkeye giriş yapanların karşılanış görüntülerini anımsattı:
“Habur’un Başbakanı.”
Gerçi…
Seçime doğru olan süreçte muhalefetin söylemlerinin sertleştiğini görüyorduk ama, bu sabah çok daha sert bir muhalefet söylemini MHP Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı’nın açıklamalarında gördük.
Bundan da…
Seçim yaklaştıkça siyasi söylemlerin daha da sertleşeceği izlenimi edindik.
Konuşmasının bir bölümünde “Başbakan’ın bu direnişini şartları değişen dinamiklerin kıracağına inanıyorum” diyerek yoruma açık bir ifade kullanan Bölükbaşı, siyasi gerilimi de “bir kez daha mağdur ve mazlumu oynamak isteyen Başbakan’ın yükselttiğini” söyledi.
Sonra da…
“Başbakan ve arkadaşlarından 7 yılın hesabını soracağız” deyip önümüzdeki seçime MHP’nin keskin bakışını açıkladı:
“Milleti iki defa aldattılar, üçüncüsünün olmayacağına inanıyorum. Bu, Türkiye için kader seçimi olacak. Millet ya etnik ayrışmanın yolunu, ya da sorunların milli birlik içinde çözülmesinin yolunu seçecek.”
Konuşmasında…
Bölükbaşı’nın altını çizdiğimiz bir cümlesi daha oldu:
“Türkiye’de bugün siyasi meşruiyet krizi var.”
••••••••••
Bu arada…
MHP İl Başkanlığı’nın, Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı için hazırladığı iki günlük ayrıntılı ve çok yoğun programın bir aşaması olan bu sabahki organizasyona da değinmek istiyoruz.
Toplantıya…
İl Başkanı Arif Demirören ve Başkanlık Divanı üyelerinin yanı sıra, MHP Bursa Milletvekilleri olarak Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, Necati Özensoy ve Hamit Homriş de katıldı.
Ayrıca…
Bölükbaşı’nın sorumluluk alanı Türk Dünyası ve İlişkiler olduğu için, toplantıya Orta Asya ve Balkanlar’da yaşayan Türkler için kurulan derneklerin başkanları da davetliydi.
Gördük ki…
Onlar da bu daveti önemsedikleri için kahvaltılı toplantıya katıldılar.
Ne var ki…
Bölükbaşı, değerlendirme özelliği taşıyan açıklamalarında Türk dünyası ile ilgili mesaj vermedi. Bu da, dernek başkanlarını şaşırttı.
Hatta…
Orada bulunmalarını gereksiz hale getirdiği için, “neden davet edildiklerini sorgulamalarına” yol açtı.