Kongre için Orhaneli’ye giden CHP yöneticilerine, AK Partili belediye başkanı İrfan Tatlıoğlu sürpriz yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Osmangazi’nin mahkeme kararıyla olağanüstü kongre yaptığı gün Gürsu’dan başlayan ilçe kongreleri devam ediyor. O nedenle CHP yöneticileri hafta sonu, hafta içi demeksizin yollardalar.
Bu kapsamda…
Bugün yapılan Orhaneli kongresiyle 14. ilçe kongresi de tamamlanmış oldu.
Geride kalan kongreler arasında yalnızca Mudanya’da gerginlik yaşandı. Gürsu kongresi ise, sonucu nedeniyle sürpriz kabul edildi.
Bugünkü Orhaneli kongresinden sonra geriye yalnızca Kestel, Nilüfer ve Osmangazi ilçe kongreleri kaldı.
Bunlardan da…
Genel Merkez ve İl Yönetimi’nin ısrarla istemesine karşın, yaşanan disiplin süreci nedeniyle Osmangazi ile ilgili karışık bir süreç var. Onun için, Osmangazi kongresinin yapılıp yapılmayacağı, yapılırsa da hangi tarihte olacağı henüz kesinleşmedi.
Bununla birlikte…
İlçe kongreleri arasında CHP’li yöneticileri şaşırtan en büyük sürpriz bugün yaşandı.
Çünkü…
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, kongre için ilçesine gelen CHP’li yöneticileri hem ziyaret edip “Hoşgeldiniz” dedi, hem de yemeğe davet etti.
Bu da…
AK Partili bir belediye başkanının yapmış olduğu davet olması nedeniyle CHP yöneticilerini çok şaşırttı. Daha önce kongre için gittikleri 13 ilçede bu tür bir nezaket ziyareti ve davetle karşılaşmayan CHP yöneticileri, Tatlıoğlu’nun davranışıyla çok mutlu oldular.
Orhaneli Kömür İşletmeleri Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ve sıcak bir ortamda geçen yemeğe CHP yöneticileri olarak Bursa Milletvekili Abdullah Özer ile Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü ve İl Başkanı Gürhan Akdoğan katıldılar.
Yemekte…
Kongre için Orhaneli’ne giden CHP yöneticileriyle Orhaneli Belediye Meclisi’nin CHP Grubu üyeleri ve yine kongreyi izlemek için Orhaneli’nde bulunan Olay gazetesi yazarı Yusuf Kayışoğlu da bulundu.