HYP Genel Başkanı Günay’dan Sarıgül hareketi için Bursa’da sürpriz temaslar

Önder Günay iki ayrı siyasi partide genel başkan olarak görev üstlenmiş az sayıdaki siyasetçilerden biri.
Siyasi geçmişinde Doğru Yol Partisi var. Sonrasında Tansu Çiller’le yollarını ayırıp, kamuoyunda şemsiye partisi olarak adlandırılan Demokrat Türkiye Partisi’nin kuruluşunda Hüsamettin Cindoruk ile birlikte yer aldı.
Bu partide…
Yani DTP’de, Mehmet Ali Bayar’ın bir gecede DYP’den aday olmak üzere ayrılmasıyla da genel başkanlık üstlendi.
Hatta…
DTP’nin son genel başkanı oldu.
Ardından…
Yaşar Nuri Öztürk ile birlikte Halkın Yükselişi Partisi’nde görev aldı. Yaşar Hoca’nın ayrılmasından sonra da HYP’nin yeni genel başkanı olarak göreve geldi.
Ancak…
İçinde bulunduğumuz süreçte HYP ile, yeni bir siyasi oluşum olan Mustafa Sarıgül liderliğindeki Türkiye Değişim Hareketi arasında organik bağ oluştu. Önder Günay da bu nedenle HYP Genel Başkanı olarak TDH’nın örgütlenmesine katkı koyuyor. TDH ve Sarıgül adına değişik illerdeki örgütlenme çalışmalarına katılıyor, harekete yardımcı oluyor.
Dahası…
Sarıgül’ün isteği üzerine TDH’nın Bursa’daki örgütlenmesinde yeni il başkanı arayışları için de yardımcı olmak üzere bazı temaslar yapıyor.
Nitekim…
Bazı temaslarda bulunmak ve Sarıgül adına görev önermek üzere bugün Bursa’ya geldi. Temaslarına da, bir dönem DTP Genel İdare Kurulu’nda birlikte görev yaptığı eski siyaset arkadaşlarından başladı.
Kulağımıza gelenlere göre…
Değişik kanallardan yeni il başkanı ve yönetim araştıran, hatta bu değişik kanallar aracılığıyla Bursa’da tanınmış bazı isimlere öneri de götüren TDH için, HYP Genel Başkanı’nın gün boyu yaptığı temaslar sürpriz sonuçlar çıkabilir.