Hızlı tren için Bakan Çelik’ten heyecan veren açıklama: Temeli bu yıl atılacak

Açıkça söylemek gerekiyorsa… Bırakın hızlı olanını, tren konusunda Bursa’nın yıllardır yaşadığı heyecan son birkaç yıl içinde önemli ölçüde sönmüş ve umutsuzluğa dönmüştü.
Nasıl dönmesin ki?..
Yıllardır Bursa’nın ulusal demiryolu kapsamına alınması gerektiği bu kentte siyaset yapan ya da kent adına görüş açıklayacak konumda bulunan herkes tarafından söylendi, hemen her gazeteci tarafından da yazıldı.
Kaldı ki…
Son 20 yılda siyasetin attığı adımlar oldu. Örneğin, DYP-SHP koalisyon hükümeti döneminde Bandırma-Bursa-Osmaneli demiryolu hattı programa alındı.
Ama…
Alt komisyondu, etüd projeydi, güzergah araştırmasıydı derken bütçede iz ödeneği olarak adlandırılan sembolik ödeneklerin ötesine geçilemedi.
Bu da sürdü gitti.
Geçen dönem proje tamamlandı ama bu kez de ülkenin malî gerçekleri ortaya çıkınca, programda olmasına karşın ödenek ayrılamadı.
Sonra…
2007 genel seçimleri öncesinde, o sıralar Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili görevinde olan Faruk Çelik, finansmanı ağır olan bu hat yerine Bilecik-Bursa arası tek hat önerisini gündeme getirdi.
Ulaştırma Bakanlığı da projeyi benimsedi ve yap-işlet-devret kapsamına alıp yatırımcı aramaya başladı.
Daha pratik ve olabilir kabul edilen bu öneri, limana ulaşma arzusunda olan Eskişehir sanayicisini de heyecanlandırdı.
Hem de…
Öylesine heyecanlandırdı ki, bizden daha fazla takip ettiler.
Nitekim…
Bursa için bugüne kadar parmağını bile oynatmayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı davet ettikleri bir toplantıda ikna ettiler ve ağzından söz bile aldılar.
Derken…
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşülürken, Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Necati Özensoy laf attı ve “Bursa’nın demiryolu işi ne olacak?” diye sordu.
Uzun süredir Bursa ile ilgili her şeye kulak tıkayan Yıldırım’ın ağzından da “Bu yıl temelini atarız” lafı çıkıverdi.
Ama…
Doğruyu söylemek gerekirse, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın bu sözü kimseye güven vermedi.
Çünkü…
2010 yatırım programında Bursa demiryolu için yine sembolik olarak iz ödeneği konmuştu.
Ne var ki…
”Bugüne kadar Bursa’ya ne söz vermişsek hepsini yaptık” diyen Devlet Bakanı Faruk Çelik’in dün akşam Bursa buluşmaları kapsamında sivil toplum örgütleriyle yaptığı toplantıdaki konuşması umutsuzluktan sıyrılıp yeniden heyecanlanmamızı sağlayacak bir açıklama oldu.
Biz…
Devlet Bakanı Faruk Çelik’in sözlerini önemsiyoruz.
O bakımdan…
“Ulaşımda hızlı tren bağlantı hattının temeli bu yıl atılacak” şeklindeki ifadesini Bursa’ya verdiği söz olarak kabul ettik.
Bu sözlerden de…
Bilecik-Bursa tek hattı üzerinden Bursa’nın hızlı tren sistemine bağlanacağını anladık.
Yani…
Temelinin atılacağı açıklanan Bilecik-Bursa tek hattı hızlı tren olmayacak. Bu hat, Eskişehir ve Bozüyük sanayisinin de limana bağlanmasını sağlayacak normal bir tren hattı olacak ve muhtemelen de Gemlik’te limana yakın bir yere gelecek.
Ancak…
Bu hattan yararlanılıp, Bilecik’te aktarmalı olarak hızlı tren sistemine girilebilecek.
Bugüne kadarki istekler ve gelişmeler kapsamında Bakan Çelik’in sözlerini biz böyle anlayıp yorumladık.
Ama buna da razı olduğumuz da bir gerçek.