Gündem16 dev anketinde “Stadyumu kim yapsın?” diye sordu… İşte Bursa’nın tercihi

Bursa kent kamuoyunun son dönem en büyük beklentisi stadyum. Siyasilerin seçim vaadi olarak da gündeme gelen yeni stadyum konusundaki her gelişme Bursa kamuoyunu heyecanlandırıyor ve büyük bir ilgiyle izleniyor.
Dahası…
Beklenti olarak ortaya çıkan bu istek, Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı çatısı timsah sırtı modelli projeyle daha büyük bir heyecana dönüştü.
Dahası…
Konuyu yakından takibe alanlar, artık bürokratik ve teknik işlemlerin bir an önce bitirilip inşaatın başlaması için sabırsızlanmaya başladı.
İşte…
Tam bu aşamada Türkiye’nin 2016 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapması için Futbol Federasyonu tarafından UEFA’ya verilen adaylık dosyasında Bursa için çatısı bal peteği desenli bir stat projesi yer alması kafaları karıştırdı.
Bu durum…
Yeni stadyumun, kentteki hazırlıklara karşın Futbol Federasyonu tarafından yapılacağı algısına yol açınca bu kez stadı kim yapacak tartışması başladı ve bu tartışma çok hızlı bir şekilde stadı kim yapmalı tartışmasına dönüştü.
Biz de…
Ortaya çıkan bu yeni durumu önceki gün “Bursa’nın yeni tartışma konusu: Stadyumu Büyükşehir Belediyesi mi, yoksa Federasyon mu yapmalı?” sorusuyla bu sayfalardan yayınladık.
İşte…
Bursa’nın bu yeni tartışma konusunu, Bursa’nın en çok tıklanan ve en etkili internet haber sitesi olan www.gundem16.com anket olarak okuyucularına sordu.
Gündem16’nın “Bursa stadını kim yapmalı?” sorulu dev anketine şu ânâ kadar verilen cevaplar, bu konuda Bursa’nın tercihini çok açık şekilde gözler önüne seriyor.
Buna göre…
”Bursa stadını kim yapmalı?” sorusuna verilen cevapların oran olarak dağılımı şöyle:
Bir…
Timsah Arena projesiyle Büyükşehir yapmalı: Yüzde 63
İki…
Çatısı bal petekli projeyle Futbol Federasyon yapmalı: Yüzde 7
Üç…
Timsah Arena projesini ikisi ortak yapmalı: Yüzde 29