Füsun Yaşar’dan Ayhan Barışıcı’ya: Genel Merkez’e karşı politika yapmıyoruz, demokrasi peşindeyiz

Demokrat Parti birleşmeyle başlayan yeniden yapılanma sürecinde özel bir dönemden geçiyor.
Nitekim…
Osmangazi’de mahkeme kararıyla olağanüstü kongreye gidilmesi, kongre için de kayyum atanması, Genel Merkez’in de karşı hamleyle olağan kongre sürecini başlatma kararı alması bunu gösteriyor.
İşte…
Bu süreç içinde dün DP İl Başkanı Ayhan Barışıcı’nın görüşlerini aktardık. Barışıcı, kimseyi özel olarak hedef almadan “Genel Merkez’e rağmen politika yapılabilir mi? Yapanların zarar gördüğü geçmişte görüldü” dedi.
Bu sözlere…
Görevden alınan ve kongre isteğiyle mahkemelere açılan davalara önderlik eden eski il başkanı Füsun Yaşar’dan cevap geldi.
“Biz Genel Merkez’e karşı politika yapmıyoruz” diyen Yaşar, görevden alınma sürecinde Genel Merkez’in hatalı davrandığını, mahkemeye gitmesi halinde geri dönebilecekken bunu yapmadığını ifade etti.
Yaşanan durumla ilgili olarak da şunu söyledi:
“Genel Merkez’e karşı politika nasıl olur? Genel Başkan ya da yöneticimler hakkında konuşarak olur. Oysa biz onu yapmıyoruz. Biz kimseye karşı değiliz. Tek derdimiz, adı demokrat olan partimizde demokrasinin işleyişini sağlamak, sandığı delegenin önüne getirmek. Başka da amacımız yok.”
Delegenin kimi seçeceğini kimsenin bilemeyeceğini de kaydeden Yaşar, kimsenin delegeden korkmasına da gerek olmadığı görüşünde.
Son sözü ise şu:
“Demokrasiye herkes tahammüllü olmalı.”