CHP’de ilçelerden Akdoğan’ı sürpriz davet… Hem teşekkür ediyorlar, hem “Aday ol, devam et” diyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe kongreleri, fırtınalı bir süreç yaşayan, hatta arada bir de mahkeme kararıyla olağanüstü kongre yapan Osmangazi dışında tamamlandı.
O da…
Yani Osmangazi İlçe kongresi de eğer bir son dakika sürprizi ya da aksiliği olmazsa 7 Mart’ta yapılacak.
Nitekim…
Pazartesi akşamı İl yönetimi tarafından yeni Osmangazi İlçe Başkanı olarak atanan Zafer Ekici de yönetim kuruluyla ilk toplantısında 7 Mart’ta kongre kararı aldı.
Şimdi…
İl kongresi süreci başlayacak. Fakat bu sürecin resmen başlayabilmesi için de 7 Mart’taki Osmangazi kongresinin tamamlanması gerekiyor.
Sonrasında…
Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü’nün de beklenti olarak açıkladığı gibi, İl Başkanı Gürhan Akdoğan zorlanmayacağı bir kongre süreci yaşayacak.
Çünkü…
Her delegenin aday olabilme hakkı bulunmasına karşın, ilçe kongrelerinde oluşan tablo yarışmanın olmayacağı, hatta Gürhan Akdoğan’ın tek aday olarak yaşayacağı bir kongre süreci görüntüsü veriyor.
Nitekim…
Kongreler sonrası CHP İlçe örgütleri de yeni dönem için kollarını sıvadılar.
Örneğin…
Çarşamba akşamı Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş’tan İl Başkanı Gürhan Akdoğan’a sürpriz bir davet geldi.
Karabaş tarafından Karacabey’e davet edilen Akdoğan o akşam yeni seçilen ilçe yönetim kurulu, il kongresi delegeleri, belediye meclisi ve İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyeleriyle bir araya geldi.
İlginç olan şu:
CHP İl Başkanı Akdoğan bu sürpriz davete sürpriz bir konukla birlikte gitti:
Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım.
Burada…
Yıldırım’ın sürpriz konuk özelliği şuradan kaynaklanıyor:
Mudanya kongresi sırasında CHP İl yönetimi adaylardan Gülşen Ersezen’i desteklemiş, ancak kongreyi Hasan Yıldırım kazanmıştı.
Bu da…
İl yönetiminin desteğine karşın seçilmiş olması nedeniyle Yıldırım’ın muhalifmiş gibi algılanmasına yol açmıştı.
İşte İl Başkanı Akdoğan o davete Yıldırım ile birlikte katılınca, sanıldığı gibi bir durum olmadığı kendiliğinden ortaya çıktı.
Toplantıda ise…
CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş net bir konuşma yaparak, Akdoğan’ın çalışmalarının başarılı olduğunu, ilçe kongrelerinin de İl’in desteğiyle sorunsuz geçtiğini söyledi.
Sözlerini de…
“Buradan Gürhan Akdoğan’ın il başkanlığına yeniden adaylığını açıklıyoruz” diyerek bitirdi.
Ardından…
Yani ertesi gece İl Başkanı Akdoğan’a bu kez İnegöl İlçe Başkanı Erol Kazanç’tan davet geldi.
Akdoğan Perşembe akşamı da İnegöl örgütünün konuğu olurken, bir gece önce Karacabey’de olduğu gibi yine ilçe yönetim kurulu, il delegeleri, belediye ve İl Genel Meclisi üyeleriyle bir araya geldi.
Orada da benzer konuşmalar oldu. CHP İnegöl örgütü de Akdoğan’a teşekkür etti ve il kongresi için desteğini dile getirdi.
Benzer bir davet bu akşam için de var.
Bu kez…
Yenişehir İlçe Başkanı Fahrettin Kasap’tan İl Başkanı Akdoğan’a davet geldi. Akdoğan bu akşamki davete Bursa Milletvekili Abdullah Özer ve Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü ile birlikte gidecek.
Aldığımız izlenime göre…
İlçelerin Karacabey ile başlayan bu davetleri sürecek.