Büyük Birlik’in büyük iddiası: Yüzde 8 hedefine ulaşmak için kapı kapı dolaşmaya Yıldırım’dan başlıyorlar

Büyük Birlik Partisi kamuounun belki de ilk kez bu kadar yakından izlediği ilginç bir İl kongresini geride bıraktı.
İlginçlik…
İki iddialı adayın yarışıyor olmasının ötesinde, kongre öncesi ve sırasında yaşandı.
Önce…
İl Başkanı olarak kongreye giren Tahir Kahveci ile aday olmak üzere Yıldırım İlçe Başkanlığı’nı bırakan Aziz Özkılınç kongre öncesi medya ziyaretlerini birlikte ve âdeta el ele yaptılar.
Salonda ise…
Genel Başkan Yalçı Topçu, kendisine aktarılanlara bakarak Kahveci’nin muhalif olduğunu zannetti ve konuşmasında diğer aday Özkılınç’ı işaret etti.
Oysa…
Tahir Kahveci, kurduğu dostane ilişkiler, sıcakkanlılığı ve gündemi yakından izlemesi nedeniyle Bursa medyasında BBP’yi başarıyla temsil etmişti.
Hatta…
Meclis’te grubu bulunan partileri bile kıskandırırcasına, BBP’nin aldığı oydan çok fazla medyada yer bulmasını sağladı ki, bu bile yalnızca onun kişisel başarısıydı.
Nitekim…
Delegasyon da bunu bildiği için kongrede Tahir Kahveci’yi yeniden seçip yol verirken, bir anlamda güvenoyu da vermiş oldu.
Bugün de…
Kahveci yeni seçilen yönetimiyle birlikte yeni dönemde ilk kez medyanın karşısına çıktı.
Üstelik…
“Ben hep ayakları yere basarak, uçmadan siyaset yaptım” diye başladığı sözlerini, büyük iddiasıyla sürdürdü:
“Yerel seçim öncesinde Bursa’da oylarımızı en az üç kat arttıracağımızı söylemiştim, gerçekten 3 kat arttırdık. Bu kez, önümüzdeki seçimde en az yüzde 8 oy alacağımızı iddia ediyorum”
Bu hedefe ulaşmak için ne yapacaklarını da açıkladı:
“Hedefimize ulaşmak için projemizi hazırladık. Yıldırım’ı da pilot bölge seçtik. Arkadaşlarımızla birlikte Yıldırım’da mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşıp oy isteyeceğiz.”
Düşüncesi şu:
”İnsanlar bizi karşılarında gördüklerinde, kafalardaki baraj sorununun da aşılacağına inanıyorum.”
Bu arada…
Yerel yönetimleri yakın takibe alan Büyük Birlik Partisi’nin bir büyük iddiası da, 25 Mart’ta birinci ölüm yıldönümünde Muhsin Yazıcıoğlu’nu mezarı başında 300-400 bin kişiyle anmak olarak ortaya kondu.
İşte…
Bu iddialı başlangıcın açıklandığı kongre sonrası yeni dönemde, BBP’nin yeni seçilen Bursa İl Yönetim Kurulu da tanıtıldı.
Buna göre…
Tahir Kahveci başkanlığındaki yeni yönetimde Ümit Topaloğlu ve Fikret Aslan teşkilattan sorumla başkan yardımcısı, Ali Gedik başkan yardımcısı, Said Çakış sekreter, Ali Osman Bayraktar muhasip, Turgut Erdem idare amiri, Mehmet Atilla Yılmaz ve Yakup Uzun teşkilat başkan yardımcısı, Gürdal Demirci basın-tanıtım sorumlusu, Doğan Ergün il sekreter yardımcısı, Halil Özbek muhasip yardımcısı, Murat Albayrak gençlik sorumlusu oldular.
Ayrıca…
Ülkü Sonki Armutçu, Evşen Kenar, Ethem Kutlu, Mesut Yılmaz, Murat Yeşil, Ernail Akbulut, Oğuzhan Çelik, Özkan Kapusuz, Vedat Önalan, İlhan Kasap, Rüstem Sarı, Zeyyad Eraslan, Bumin Kaan Soylu, Suat Kılın, Murat Göze, Mümün Bayram, Mehmet Arslan, Orhan Torun, Soydan Demir ve Orhan Ekren de yönetim kurulu üyesi olarak görev aldılar.
Disiplin Kurulu ise Hasan Çakmur, Yakup Kayıhan ve Tamer Yılmaz’dan oluştu.