Bursaspor’un eski yıldızları, “Ampute Futbolun En İyileri” ödül töreninde gösteri maçına çıkacak

Organizasyonu Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Futbol Adamları Derneği yapıyor.
Bu yapıyı ise…
Bursa’nın yakından tanıdığı bir isim olan, aynı zamanda Futbol Federasyonu’nun eski başkanvekili ve kısa adı Türfad olan Türkiye Futbol Adamları Derneği’nin kurucu genel başkanı olan, futbola unutulmaz hizmetleriyle gönüllerde taht kuran  Hadi Türkmen oluşturdu.
Daha doğrusu…
Türkmen’in girişimleriyle kurumlar bir araya geldiler ve önemli bir organizasyonu birlikte gerçekleştirme kararı aldılar.
Hadi Türkmen’in girişimleri ve önderliğindeki bu organizasyon, 2009 Yılı Ampute Futbolun En İyileri ödül töreni olarak planlandı.
Ampute futbol son dönem gelişen bir futbol branşı,
Bu branşta…
Doğu ve Güneydoğu’daki çatışmalarda uzuvlarını kaybetmiş Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarıyla eski sporcular futbol maçları yapıyorlar. Hatta bu branştaki maçlar son bir yılda lig statüsüyle oynandı.
İşte…
Eski bir futbol adamı ve futbol camiasının eski bir yöneticisi olan Hadi Türkmen de, bir bacağının kesilmesi sonrası Ankara Bilkent’teki Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi’nde devam eden tedavisi sırasında ampute futboluyla daha yakından ilgilenme fırsatı buldu.
Nitekim…
Ampute maçlarına lig statüsü kazandırılmasında ve TRT’den yayınlanmasında, ayrıca sponsorlar bulunmasında önemli katkıları oldu.
Şimdi de…
TSK, TFF, BESF ve Türfad’ın ortak organizasyonu olarak 2009 yılı Ampute Futbolun En İyileri adı altında ödül töreni düzenlenmesine öncülük etti.
Tören…
22 Şubat 2010 Pazartesi günü Ankara Bilkent’teki TSK Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Bu arada…
Törende ampute futbolun yıldızlarıyla, futbol dünyasının emektar yıldızları arasında gösteri maçı oynanacak. Bu maçta sahaya çıkacak eski futbol yıldızları arasında Bursaspor’un unutulmaz futbolcuları Ersel Altıparmak ve Sedat Özden de yer alıyor.