Bir sürpriz de Türkiye Değişim Hareketi’nde… Ankara’ya çağrılan Turgut Özkan’a il başkanlığı önerildi

Turgut Özkan gazetelerden sanayicilere kadar Bursa’da çok geniş bir alanda danışmanlık dahil hukuk hizmeti veren ve son dönemde yıldızı parlayan tanınmış bir avukat.
Bugüne kadar siyasetle doğrudan bağı olmamıştı. Ama Şenol Seven başkanlığındaki Türkiye Değişim Hareketi’nde il yönetim kuruluğu üyeliği yaptı.
Hatta…
Seven’in görevden alınma sürecinde Ankara ve İstanbul’daki görüşmelerinde de yanında bulundu.
Gelinen noktada…
Seven’den sonra TDH değişik kanallar aracılığıyla Bursa’da il başkanı arayışını sürdürdü. Bu kapsamda Adil Gökçadır’la yapılan görüşmede il başkanlığı önerisinde bulunulduğunu buradan aktardık.
Ancak…
Gelen bilgilere göre, TDH’da iki ayrı görüş ve bunların savunucuları var. Bu konuda kimileri yeni başkanın teşkilat içinden çıkmasını savunurken, kimileri kamuoyunun tanıdığı bir isim atanmasını istiyorlar.
Henüz atama yapılamamasının ve farklı kanalların farklı arayışlar için görüşme yapmayı sürdürmelerinin nedeni de bu.
İşte…
Bu aşamada TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın dün gece telefonla Avukat Turgut Özkan’ı aradı ve bu sabah için Ankara’ya çağırdı.
Bunun üzerine…
Bugün öğle saatlerinde Ankara’da TDH Genel Merkezi’nde yapılan görüşmede Genel Sekreter Hasan Aydın ile Yardımcısı Zeki Eker tarafından Turgut Özkan’a il başkanlığı önerisi yapıldı.
Fakat…
“Çok mutlu oldum, gurur duydum” diye söze başlayan Özkan, iş yaşamında çok geniş bir çevreye hizmet verdiğini, bu görevi kabul etmesi halinde hizmet verdiği kişi ve kuruluşların sorunlar yaşayabileceğini belirterek affını istedi.
”Ama size her türlü katkı ve yardıma da hazırım” diye de ekledi.