AK Parti’nin bu kez “aile içi” organize ettiği ilçe danışma toplantılarından İl Başkanı Vardar güçlenerek çıktı

Süreç biraz sıkışık yaşandı. Daha doğrusu, Genel Merkez’in genelgesi AK Parti’deki geleneksel ilçe danışma toplantılarının şubat ayı içinde tamamlanmasını istemesi süreçte sıkışıklığa yol açtı.
O nedenle…
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulduğu günden bu yana sürdürdüğü ilçe danışma toplantıları Bursa’da bir haftaya sıkıştı. Öyle olunca da ilk kez aynı anda iki ya da daha fazla ilçede toplantı yapma zorunluluğu doğdu.
Nitekim…
Cuma akşamı, yani dün akşam yapılan Yıldırım ve Mudanya ilçe danışma toplantılarının ardından bugün Gemlik ve İznik toplantıları yapıldı. Yarın da, yani pazar günü de merkezdeki Osmangazi ve Nilüfer’le birlikte 4 dağ ilçesi olan Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinde danışma toplantıları yapılacak.
Böylece…
Geçen hafta başlayan sıkıştırılmış ilçe danışma toplantıları yarın tamamlanmış olacak.
Aslında…
Geçmişteki ilçe danışma toplantıları basına da açık olarak organize edilirdi. Bu kez aile içi organizasyon yapıldı.
Fakat…
Haftaya pazar günü Buttim’de yapılacak İl Danışma toplantısı, eskiden olduğu gibi yine basına açık olacak.
Ancak…
Önümüzdeki hafta yapılacak İl Danışma toplantısına Devlet Bakanı Faruk Çelik’in katılamama ihtimali bulunuyor. Çünkü, Çelik’in programında önümüzdeki hafta içi yurt dışı etkinliği görülüyor.
Eğer…
Yurt dışı programı değiştirilemezse ve Çelik katılamazsa, yerine bir başka Bakan ya da Genel Başkan Yardımcısı önümüzdeki hafta sonu Bursa’ya gelecek.
Bu arada…
Geçen hafta başlayan ve yüksek katılımla gerçekleşen ilçe danışma toplantıları bir başka sonuç ortaya koydu.
O da…
Bazıları tarafından ısrarla tartışma konusu haline getirilmek istenen ve sanki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Genel Merkez tarafından her an görevden alınacakmış gibi gösterilmeye çalışılan İl Başkanı Nagip Vardar’ın bu toplantılardan güçlenerek çıkması.
Çünkü…
Bugüne kadar yapılan toplantılarda Vardar’a yönelik bir tek teşkilat eleştirisi gelmediği gibi, tam destek anlamında konuşmalar yapıldı.
Buna karşılık…
Vardar da, başkan olduğu güne oranla geliştirdiği siyasi söylem ve üslubuyla toplantılarda göz doldurdu.
Ayrıca…
Parti içi diyalog ve ilişkilerde de çok yol aldığı ortaya çıktı.
O nedenle…
Her an görevden alınacakmış gibi izlenim verme çabalarına karşın, İl Başkanı Nagip Vardar ilçe danışma toplantılarından güçlenerek çıkan isim oldu.
Bu da…
Kimi kulis girişimleri ve beklentilerine karşı teşkilatın cevabı olarak algılandı.